Μια ανάσα μακριά οι Πανελλήνιες 2022! – Τι οδηγίες υπάρχουν προς τους υποψηφίους;

13:35 29/5/2022 - Πηγή: iPop

Θέμα συζήτησης των ημερών για μικρούς και μεγάλους αποτελούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, καθώς μετρά πια αντίστροφα ο χρόνος για τη διεξαγωγή τους.

Ειδικότερα, το διάστημα 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αρχή των Πανελλαδικών

Εξετάσεων 2022 γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή στα ΑΕΙ της χώρας

Οι δηλώσεις του φιλόλογου Θανάση Σταυριανόπουλο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022

«Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που είμαστε πιο κοντά στην προ-covid εποχή. Τα παιδιά είναι πιο ήρεμα και έχουν προετοιμαστεί καλύτερα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Σταυριανόπουλος, φιλόλογος, Συντονιστής Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγίου Δημητρίου.

Τα τελευταία δυο χρόνια διεξήχθησαν μόνο Πανελλαδικές, ενώ φέτος έγιναν τόσο προαγωγικές, όσο και απολυτήριες εξετάσεις στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Για το λόγο αυτό, σε συνδυασμό με την εισαγωγή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ και Β’ Λυκείου, ο κ. Σταυριανόπουλος περιμένει, «ότι τα θέματα ίσως θα είναι πιο δύσκολα, γιατί θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος και στις Πανελλαδικές».

Επίσης, τα δυο προηγούμενα χρόνια η ύλη ήταν πιο μικρή, φέτος είναι «ογκώδης σε όλες τις κατευθύνσεις», εξηγεί ο κ. Σταυριανόπουλος. Συνιστά, επίσης, καλή προετοιμασία σε όλα τα μαθήματα. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για SOS και αντι-SOS κομμάτια της ύλης. Πιθανόν λίγο μεγαλύτερη προσοχή σε κομμάτια που ήταν εκτός ύλης τα προηγούμενα χρόνια.»

Οι Πανελλήνιες πλησιάζουν: Τι κάνουμε με το άγχος;

Ποιες είναι οι οδηγίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι:

βιβλία,τετράδια,σημειώσεις,διορθωτικό υγρό ή ταινία,κινητά τηλέφωνα,υπολογιστικές μηχανές,ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Δίνει το παιδί σου Πανελλήνιες; Όσα δεν πρέπει να του πεις για να μην του προσθέσεις περισσότερο άγχος

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μια ανάσα μακριά οι Πανελλήνιες 2022! – Τι οδηγίες υπάρχουν προς τους υποψηφίους; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα