Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Δάκης

12:57 29/5/2022 - Πηγή: iPop

Μια σοκαριστική είδηση ανακοινώθηκε σήμερα 29/05 και έχει βυθίσει τον καλλιτεχνικό κόσμο σε θλίψη. Έφυγε από τη ζωή ο Δάκης. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η Λουκία Πλέσσα, αποχαιρετώντας τον τραγουδιστή.

«Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου. Εσύ που μας έκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια. Τόσα καλοκαίρια. Ξεκουράσου. Θα σ ’αγαπώ πάντα, για πάντα πολύ. Αυτό το καλοκαίρι

το περίμενα με δίχως ένα σύννεφο με δίχως στεναχώρια Αλλ’ όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του γιατί το πέρασα από σένα χώρια…'”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Γιατί έφυγε από τη ζωή ο Δάκης και ποια ήταν η καλλιτεχνική του πορεία

Ο Δάκης, τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να δίνει κουράγιο σε όλους τους καρκινοπαθείς, ενώ η κατάσταση της υγείας του φαίνεται πως ήταν αρκετά εύθραυστη, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Ο γνωστός τραγουδιστής Δάκης ονομαζόταν κανονικά Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά, ξεκίνησε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφούσε το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γειά σου σ’ ευχαριστώ» με το συνθέτη Κ. Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα Καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά», όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Έχει συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως: Rex, Diogenis Palace, Νεραΐδα, Φαντασία, Αστέρια, Αθηναία Riba’s και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους. Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Charles Aznavour, Dalida, Milva, J. Dassin, S. Distel και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.

Επιπλέον, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Δάκης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα