Μη χάνεις άλλο χρόνο και χρήμα! Όλα όσα μπορείς να καθαρίσεις στο σπίτι μόνο με αλάτι

16:35 16/11/2021 - Πηγή: iPop

Ο καθαρισμός του σπιτιού σου θα πρέπει να σου εξοικονομεί χρόνο αλλά και χρήμα, γι΄αυτό, πλέον, τα έξυπνα και γρήγορα hacks για να καθαρίσεις το σπίτι σου έχουν γίνει πολύ της μόδας τώρα τελευταία κι εμείς θέλουμε να σου προτείνουμε άλλο ένα! Μάθε τους λεκέδες που φεύγουν με αλάτι και σώσε τον χρόνο σου αλλά και το χρήμα σου!

Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με 8 σπιτικές δουλειές που για να τις κάνεις θα χρειαστείς μόνο αλάτι! Καλά άκουσες! Βάζουμε τέλος στα ακριβά καθαριστικά και σε ό,τι περιέχει επιβλαβής χημικές ουσίες που χρειάζεσαι στα προϊόντα καθαρισμού. Θέλεις να μάθεις

τι μπορείς να καθαρίσεις μόνο με αλάτι; Συνέχισε απλά την ανάγνωση.

Το #1 λάθος που όλοι κάνουμε όταν καθαρίζουμε. Μήπως το κάνεις κι εσύ;

Λεκέδες που φεύγουν με αλάτι: Μάθε όλα τα μυστικά!Λεκέδες σκουριάς

Ανακάτεψε αλάτι με χυμό λεμονιού για να απαλλαγείς από τους λεκέδες σκουριάς μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Πρέπει να βεβαιωθείς πρώτα ότι ο λεκές είναι εντελώς στεγνός και χρησιμοποιώντας ένα λεμόνι πίεσέ το πάνω από το λεκέ και στη συνέχεια κάλυψε το χυμό λεμονιού με μια στρώση αλατιού. Άφησέ το να καθίσει για μισή ώρα και στη συνέχεια καθάρισέ το με ένα πανί ή σφουγγάρι.

Άλατα

Ο συνδυασμός αλατιού και λεμονιού είναι ένας κορυφαίος πολεμιστής στην καταπολέμηση της συσσώρευσης ασβεστίου, τα λεγόμενα άλατα. Αντιμετωπίζεις προβλήματα με τα άλατα στην κεφαλή του ντους ή στον νεροχύτη της κουζίνας; Ρίξε αλάτι στο μισό λεμόνι και τρίψτε το στις επιφάνειες χρωμίου ή χαλκού. Αυτή η μέθοδος έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα όταν χρησιμοποιείται σε χαλκό: καταπολεμά τον αποχρωματισμό.

Λεκέδες από ιδρώτα

Συμβαίνει σε όλους μας, αλλά και πάλι δεν είναι διασκεδαστικό: λεκέδες από ιδρώτα στα ρούχα σου. Ευτυχώς, μπορείς να τον εξαφανίσεις με λίγο αλάτι και ζεστό νερό. Ανακάτεψε τέσσερις κουταλιές της σούπας αλάτι με ένα λίτρο ζεστό νερό και μούλιασε το ρούχο μέσα σε αυτό. Προσοχή: αυτό το μείγμα δεν λειτουργεί για όλα τα ρούχα. Εύθραυστα υφάσματα όπως το σατέν δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε αλάτι.

Μάθε πώς μπορείς να εξαφανίσεις τους λεκέδες από τα υφάσματα των επίπλων σου μέσα σε 15 λεπτά

PexelsΞύλο κοπής

Μετά από λίγο καιρό, το ξύλο κοπής μπορεί να λερωθεί αρκετά και να αποκτήσει λεκέδες. Αν και μπορείς να το πλένεις μετά από κάθε χρήση, είναι δύσκολο να το κάνεις να φαίνεται σαν καινούριο. Ευτυχώς, έχουμε ένα καλό κόλπο να μοιραστούμε μαζί σου ώστε να σε σώσουμε από αυτό το μαρτύριο. Ο συνδυασμός αλατιού και λεμονιού κάνει θαύματα!. Ρίξε λίγο αλάτι στο ξύλο κοπής και τρίψε το χρησιμοποιώντας ένα λεμόνι. Αυτό θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Φραγμένες αποχετεύσεις

Αντιμετωπίζεις προβλήματα με βουλωμένες αποχετεύσεις; Δεν χρειάζεται να βγεις έξω και να αγοράσετε ένα ακριβό καθαριστικό αποχέτευσης. Λίγο αλάτι αρκεί. Βάλε αλάτι στις αποχετεύσεις και ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό για δύο λεπτά. Σαν καινούριες!

Λεκέδες από καφέ και τσάι

Δεν καθαρίζονται εντελώς οι κούπες σου όσο σκληρά κι αν προσπαθείς; Το αλάτι θα σε βοηθήσει και αυτή τη φορά! Βάλε λίγο αλάτι σε ένα υγρό πανί και τρίψε το στους λεκέδες. Σε ελάχιστο χρόνο οι κούπες σου θα είναι πεντακάθαρες!

2 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσεις πριν μπει ο χειμώνας

PexelsΈνα scrub

Το θέμα του να κάνεις ντους είναι να καθαρίσεις. Έτσι, είναι λογικό να θέλεις να απαλλαγείς και από τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου. Θα μπορούσες να αγοράσεις ένα έτοιμο scrub, αλλά το θαλασσινό αλάτι κάνει καλύτερη δουλειά και δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον. Πάρε 100 γραμμάρια θαλασσινό αλάτι και ανακάτεψέ το με 100 χιλιοστόλιτρα λάδι. Αυτό μπορεί να είναι αμυγδαλέλαιο, λάδι argan ή λάδι καρύδας. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων για να δώσεις στο scrub σου ένα ωραίο άρωμα. Ανακάτεψε τα υλικά καλά και είσαι έτοιμη να χρησιμοποιήσεις το scrub σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μη χάνεις άλλο χρόνο και χρήμα! Όλα όσα μπορείς να καθαρίσεις στο σπίτι μόνο με αλάτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα