Δε θα μπορέσεις να του αντισταθείς! Πεντανόστιμο κέικ με τζίντζερ και κρέμα λεμονιού

15:47 16/11/2021 - Πηγή: iPop

Φτιάξε το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ με τζίντζερ με τα παρακάτω πολύ απλά βήματα! Πρόσθεσε και την κρέμα λεμονιού και δες την συνταγή σου να απογειώνεται! Ένα κέικ για όλες τις ώρες που σε πιάνουν οι λιγούρες!

Συνταγή για λαχταριστό κέικ λεμονιού με γλάσο σοκολάτας!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το κέικ με τζίντζερ: 140 γρ βούτυρο, κομμένο
σε κύβους300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κουταλάκι του γλυκού σόδα4 κουταλιές της σούπας αλεσμένο τζίντζερ2 κουταλάκια του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα140 γρ μαύρη ζάχαρη 140 γρ μελάσα140 γρ σιρόπι300 ml γάλα πλήρες1 μεγάλο αυγόΓια το topping λεμονιού:ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι50 γρ ζάχαρη50 γρ ζάχαρη από κύβους θρυμματισμένουςΓια τη γέμιση με λεμόνι:περίπου ½ κρέμα λεμονιού (βρες τη συνταγή εδώ)2 μπάλες τζίντζερ, κομμένες σε κύβουςΓια το κρεμώδες γλάσο:4 κουταλιές της σούπας σιρόπι από τζίντζερ100 γρ μαλακό τυρί200ml διπλή κρέμα3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Κέικ με λεμόνι και blueberry χωρίς μίξερ!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθέρμανε το φούρνο στους 160C/140C. Λάδωσε και στρώσε μια βαθιά στρογγυλή φόρμα για κέικ με λαδόκολλα. Βάλε το αλεύρι, τη σόδα και όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε το βούτυρο και χτύπησε μέχρι να εξαφανιστεί και μετά ρίξε το σε ένα μπολ.Σε μια κατσαρόλα βάλε τη ζάχαρη, το σιρόπι και το γάλα και ζέστανε ανακατεύοντας απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυνάμωσε τη φωτιά και φέρε το μείγμα λίγο πιο κάτω από το σημείο βρασμού.Χτύπησε το αυγό με το μείγμα μέχρι να μοιάζει με πηχτό κουρκούτι για τηγανίτες. Άδειασέ το στην ετοιμασμένη φόρμα και ψήσε για 50 λεπτά-1 ώρα. Έπειτα, άφησε το ταψί να κρυώσει εντελώς.Χώρισε το κέικ στη μέση. Για το σιρόπι λεμονιού, ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και στη συνέχεια άπλωσε αμέσως με το κουτάλι σε όλο το πάνω και μισό μέρος του κέικ.Για τη γέμιση ανακάτεψε την κρέμα λεμονιού με το τζίντζερ σε κύβους. Για το γλάσο, χτύπησε μαζί το σιρόπι τζίντζερ, το μαλακό τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αρκετά πυκνό για να κρατήσει το σχήμα του. Απλώστε τη γέμιση λεμονιού σε όλη την κομμένη πλευρά του κέικ από κάτω, βάλε το κρεμώδες γλάσο από πάνω και μετά στριμώξτε με το άλλο μισό του κέικ. Το κέικ τζίντζερ που δεν έχει γεμίσει θα ωριμάσει καλά για έως και 3-4 ημέρες αν τυλιχτεί καλά σε λαδόκολλα και στη συνέχεια αλουμινόχαρτο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δε θα μπορέσεις να του αντισταθείς! Πεντανόστιμο κέικ με τζίντζερ και κρέμα λεμονιού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα