Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο σταθμός Παπάφη άνοιξε τις πύλες του για το κοινό – Πλήθος κόσμου στο πλαίσιο του OPEN HOUSE

16:10 26/11/2022 - Πηγή: iPop

Οι πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν και να δουν από κοντά τους χώρους του Μετρό Θεσσαλονίκης, έχουν τη δυνατότητα σήμερα και αύριο (26-27/11), καθώς η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συμμετέχει στο φετινό OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της: Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και το Σταθμό Παπάφη.

Το

Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η δράση προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής.

Ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης είναι γεγονός!

Το Μετρό Θεσσαλονίκης άνοιξε για το κοινό δύο από τις εγκαταστάσεις του

Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό είναι από τις 10:00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε, αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.

Επίσης, για την περιήγησή τους στις εγκαταστάσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ καθώς πρόκειται για χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας αφού αφενός μέχρι την παράδοσή τους οι χώροι διατηρούν τον εργοταξιακό χαρακτηρισμό τους και, αφετέρου, τυχόν παρέκκλιση μπορεί να οδηγήσει σε περιοχή που ηλεκτροδοτείται με ρεύμα τάσης 750 Volts, οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν αποκλειστικά τις προδιαγεγραμμένες διαδρομές. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν.

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό της Θεσσαλονίκης – Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τον σταθμό Παπάφη

Οι πρώτοι επισκέπτες έφτασαν στο σταθμό Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης γύρω στις 10 το πρωί του Σαββάτου (26/11). Ο σταθμός Παπάφη είναι ο 7ος στη σειρά, σταθμός, της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν κι έναν από τους συρμούς που ήταν σταθμευμένος και επισκέψιμος ο οποίος ξεκίνησε από το Αμαξοστάσιο, και εισήλθε στον σταθμό ελάχιστα λεπτά αργότερα. Δεν υπήρχαν επιβάτες πλην των τεχνικών του ανάδοχου που το παρουσίασαν στους επισκέπτες. Κινήθηκε αυτόματα, χωρίς χειρισμό από οδηγό.

Η κίνηση του συρμού, σε αυτή τη φάση, έγινε παρουσία χειριστή για λόγους ασφαλείας και τυχόν έκτακτο γεγονός, όμως δεν υπήρξε καμία επέμβαση στο χειριστήριο. Κατά την άφιξη του συρμού λειτούργησαν και οι θύρες PSD που έχουν για πρώτη φορά εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένες πόρτες του σταθμού ανοίγουν ταυτόχρονα με αυτές του τρένου και έτσι δεν μπορεί να πέσει κανένας στις ράγες ενώ δεν έρχονται ρύποι στην αποβάθρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο σταθμός Παπάφη άνοιξε τις πύλες του για το κοινό – Πλήθος κόσμου στο πλαίσιο του OPEN HOUSE εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετρό Θεσσαλονίκης, Παπάφη, – Πλήθος, OPEN HOUSE,metro thessalonikis, papafi, – plithos, OPEN HOUSE