Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις παραιτείται ο επικεφαλής τις αστυνομίας της Κολωνίας και ζητείται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

17:54 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Την απόφαση του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς την ώρα που ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ζητά άμεσα την σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Την είδηση για την παραίτηση του επικεφαλής της αστυνομίας μεταδίδει η Deutsche Welle η οποία επικαλείται πληροφορίες της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, , Ρόμπερτ Φίτσο ζητά να γίνει άμεσα Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα και να συζητηθούν οι περιπτώσεις των αιτούντων ασύλου που συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Όπως μάλιστα υπογραμμίζει ο κ. Φίτσο θα δώσει και σχετική συνέντευξη Τύπου.

Τι συνέβη νωρίτερα;

Οι αστυνομικές αρχές προχωρώντας τις έρευνες γύρω από την υπόθεση των μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία και τη Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αποκαλύπτουν πως μεταξύ των μέχρι στιγμής 31 συλληφθέντων, συμπεριλαμβάνονται και 18 πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, οι τρεις από τους 31 συλληφθέντες που κατηγορούνται για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις εναντίων γυναικών στην Κολωνία, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, βρίσκονται 3 Σύροι πρόσφυγες.

Υπενθυμίζουμε πως τουλάχιστον 90 γυναίκες κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για μια γυναίκα που ανέφερε βιασμό, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, ενώ 25 κλοπές σημειώθηκαν στη Ζυρίχη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ τουλάχιστον 6 γυναίκες έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής πως περικυκλώθηκαν από πλήθος ανδρών που επιχείρησαν να τις παρενοχλήσουν σεξουαλικά.

The post Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις παραιτείται ο επικεφαλής τις αστυνομίας της Κολωνίας και ζητείται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα