Μετά την αποκάλυψη ότι ο Ινφαντίνο εμπλέκεται στα «Panama Papers», η αστυνομία κάνει έφοδο στα γραφεία της UEFA

18:28 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο νέος επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα «Panama Papers», λόγω συμβολαίων που είχε υπογράψει το διάστημα που ήταν διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι ελβετικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία της UEFA αναζητώντας στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.

Ο Guardian

μεταδίδει ότι η UEFA δήλωσε πως θα συνεργαστεί πλήρως με τις ελβετικές αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της UEFA προκειμένου να αναζητήσουν παραπάνω στοιχεία σχετικά με τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί για τηλεοπτικά δικαιώματα την περίοδο 2003-2006.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε σχετικά:

Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ ότι η ακεραιότητά μου αμφισβητείται από ορισμένους τομείς των ΜΜΕ, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι η UEFA έχει ήδη τοποθετηθεί λεπτομερώς για όλα τα γεγονότα σχετικά με αυτά τα συμβόλαια. Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τα τελευταία ρεπορτάζ πάνω στο θέμα, αμέσως επικοινώνησα με την UEFA για να ζητήσω σαφήνεια

Kαι συνέχισε προσθέτοντας πως: «Η UEFA έχει ανακοινώσει ότι κάνει μια ανασκόπηση των πολυάριθμων εμπορικών συμβολαίων και έχει απαντήσει εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις των ΜΜΕ που σχετίζονται με αυτά τα συγκεκριμένα συμβόλαια. Όπως σημείωσα πριν, δεν είχα ποτέ επαφές προσωπικά με την Cross Trading, ούτε με τις ιδιοκτήτες της καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού διεξήχθη από την ΤΕΑΜ για λογαριασμό της UEFA.

Θα ήθελα να δηλώσω για την ιστορία πως ούτε η UEFA, ούτε εγώ έχω έρθει ποτέ σε επαφή από οποιεσδήποτε Αρχές σχετικά με τα συγκεκριμένα συμβόλαια. Επιπλέον, όπως αναφέρουν τα ίδια τα ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για τυχόν παρανομίες, ούτε από την UEFA, ούτε από μένα πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Η UEFA σε δική της ανακοίνωση τονίζει τα εξής:

Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι σήμερα δέχθηκε μία επίσκεψη από τα γραφεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Ελβετίας με το ένταλμα και το αίτημα να εξετάσει όλα τα συμβόλαια ανάμεσα στην UEFA και την Cross Trading/Teleamazonas. Φυσικά η UEFA παρέχει στην ομοσπονδιακή αστυνομία όλα τα σχετικά έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή της και θα συνεργαστεί πλήρως

Παράλληλα, νέα στοιχεία για την υπόθεση των «Panama Papers» έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

The post Μετά την αποκάλυψη ότι ο Ινφαντίνο εμπλέκεται στα «Panama Papers», η αστυνομία κάνει έφοδο στα γραφεία της UEFA appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα