Γεροβασίλη: Εμμένει στην παραίτηση Μουζάλα ο Καμμένος – Μετά τη Σύνοδο Κορυφής η τελική απόφαση

13:56 16/3/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να παρθεί απόφαση για το μέλλον του Γιάννη Μουζάλα τόνισε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τετάρτης. Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να σημειωθεί πως ο Π. Καμμένος μετά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως συνεχίζει να εμμένει στην παραίτηση του Γ. Μουζάλα.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μουζάλα και τη συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε:

Πριν από λίγο έγινε η συνάντηση του Π.Καμμένου με τον Πρωθυπουργό για το γνωστό θέμα

Επίσης η Κυβερνητική Εκπρόσωπος επισήμανε:

«Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε δημόσια το λεκτικό του σφάλμα. Ο Πρωθυπουργός κατανοεί την ευαισθησία του κ. Καμμένου και του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό. Η Κυβέρνηση είναι σταθερή στην εθνική θέση για το θέμα της ονομασίας. Αυτήν την ώρα προέχει η επιτυχής έκβαση της αυριανής συνόδου για το προσφυγικό. Ο κ. Καμμένος επέμεινε στη θέση του για τον κ. Μουζάλα. Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής».

Αναφερόμενη στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

«Δηλώθηκε σαφώς και από πλευράς του κ. Καμμένου ότι δεν τίθεται θέμα σχέσεων των δύο Κυβερνώντων Εταίρων. Ο κ. Καμμένος δήλωσε τη μη στήριξη στον υπουργό Μουζάλα, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι κινδυνεύει να διαρρήξει τις σχέσεις με την Κυβέρνηση».

«Δεν μιλάμε για Κυβερνητική κρίση. Δεν υπάρχει θέμα Κυβερνητικής συνοχής, το είπε και ο κ. Καμμένος βγαίνοντας από το μέγαρο Μαξίμου» και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί και θα λυθεί χωρίς Κυβερνητική κρίση. Δεν χρειάζεται να το μεγαλώνουμε περισσότερο».

Η Όλγα Γεροβασίλη επιβεβαίωσε πως «η Τετάρτη ήταν μια περίπλοκη ημέρα και από τις δύο πλευρές» σημειώνοντας:

«Ο κ. Μουζάλας ήταν σε πτήση για το εξωτερικό, η επικοινωνία μαζί του ήταν δύσκολη, δεν έχει ζητηθεί η παραίτηση του, ούτε την έχει καταθέσει ο ίδιος».

Για τις επιδιώξεις της ελληνικής Κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής

Τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο των Βρυξελλών θέλησε να συνοψίσει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος λέγοντας:

Αξιόπιστη συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας η οποία θα εξασφαλίζει μείωση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς την ΕλλάδαΑύξηση των ρυθμών μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα προς την ΕΕEνίσχυση των υπηρεσιών ασύλου με συνδρομή δομών όπως η FrontexΆμεση εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών προς την Τουρκία που υπογράφτηκε στη ΣμύρνηΓια την προσφυγική κρίση

Αυτό που προέχει σήμερα είναι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και προτεραιότητα παραμένει η επιτυχής ολοκλήρωση του αυριανού Συμβουλίου.

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο ζήτημα της Ειδομένης τονίζοντας πως:

Δεν προβλέπεται η εγκατάσταση δομών στα σύνορα Ελλάδας- ΠΔΓΜ

Παράλληλα συμπλήρωσε πως χωρίς τη χρήση βίας οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφέρονται σε κέντρα φιλοξενίας όπου και οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες και ξεκαθάρισε απαντώντας στους επικριτές της Κυβέρνησης:

Η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στην κριτική αλλά δεν δέχεται μαθήματα ευαισθησίας από κανέναν

Για την διαπραγμάτευση

«Η διαπραγμάτευση είναι ανοικτή και η Κυβέρνηση θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς εκπλήξεις και με όρους από την συμφωνία του καλοκαιριού.

Η Κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι δεν θα κάνει δεκτές προτάσεις που κινούνται εκτός αυτών των ορίων».

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Γεροβασίλη: Εμμένει στην παραίτηση Μουζάλα ο ΚαμμένοςΜετά τη Σύνοδο Κορυφής η τελική απόφαση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα