Μερικά από τα απίστευτα πράγματα που επαναφέρουν την ψυχική σου ηρεμία

20:21 5/8/2020 - Πηγή: iPop

Όλοι γνωρίζουμε πως ο διαλογισμός και το να βγεις έξω στη φύση να κάνεις  γιόγκα είναι εξαιρετικοί τρόποι για να διώξεις το άγχος της καθημερινότητας. Αυτό που δεν ήξερες, όμως, είναι πως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα είχες προσέξει καν που θα σου τονώσουν τη διάθεση και θα επαναφέρουν ή θα διατηρήσουν την ψυχική σου ηρεμία.

Η αλήθεια είναι, το μυστικό στην εύρεση της ψυχικής ισορροπίας μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά απ όσο νομίζεις. Αν ψάχνεις για τρόπους να καλλιεργήσεις μέσα σου την ηρεμία που θες να αισθάνεσαι, δες μερικούς

εκπληκτικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Απίστευτο κι όμως αυτά μπορούν να επαναφέρουν την ψυχική σου ηρεμίαΕπιστροφή στις ρίζες

Λένε πως σπίτι μας ορίζουμε εκεί που αισθανόμαστε καλύτερα. Δεν υπάρχει όμως τίποτα καλύτερο από την επιστροφή στο πατρικό μας και στις ανέσεις που θα βρούμε εκεί. Ξέρεις, «να σου φέρω λίγο νερό;» ή «θες να σου κόψω μια φρουτοσαλάτα;» όταν το έχεις σκεφτεί 2 λεπτά πιο πριν.

Επιστρέφοντας στο σπίτι σου επαναφέρεις αγαπημένες μνήμες, όπως εκείνα τα οικογενειακά τραπέζια που μόνιμα πείραζες την αδερφή σου μέχρι να αρχίσει να τσιρίζει ή εκείνα τα εκπληκτικά Σάββατα που έλιωνες στα παιδικά. Είναι ευρέως αποδεκτό από τους ειδικούς πως η νοσταλγία τέτοιων αναμνήσεων από την παιδική σου ηλικία μας υπενθυμίζουν την αξία των μικρών στιγμών και διώχνουν το άχος. Γέμισε τις μπαταρίες σου, λοιπόν, στο πατρικό σου.

Αναστέναξε!

Είναι πολλές φορές που η καθημερινότητα μας επιβαρύνει πάρα πολύ με αποτέλεσμα να γυρίζουμε εξαντλημένοι και μέσα στα νεύρα. Η σωστή αναπνοή μας δίνει τη δύναμη να ηρεμήσουμε το νευρικό μας σύστημα. Ένας βαθύς αναστεναγμός θα επαναφέρει το μυαλό σου και το σώμα σου διώχνοντας μακριά τις κακές σκέψεις και την ένταση που αισθάνεσαι.

Επισκέψου την πλησιέστερη καφετέρια

Μπορεί η ιδέα του καφέ μετά τις 5 να μην είναι και η καλύτερη ιδέα γα το βραδινό σου ύπνο, το άρωμα όμως ενός ζεστού καφέ μπορεί να αποδειχτεί ευεργετικό. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το άρωμα του καφέ μπορεί να διώξει το άγχος. Την επόμενη φορά λοιπόν, θέση στο μπαρ και το κεφάλι επάνω από την αχνιστή κούπα  του ζεστού καφέ.

Βάψε τις σκέψεις σου μπλε

Αν αισθάνεσαι ότι έχεις πολύ στρες δοκίμασε να οπτικοποιήσεις αυτά που σκέφτεσαι τις σκέψεις σου με το μπλε χρώμα. Στην ψυχολογία οι αποχρώσεις του μπλε, συσχετίζονται με την αίσθηση ηρεμίας. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, βάλε ως desktop στο wall σου μια παραλία.

Εάν όλα αποτυγχάνουν πήγαινε κόντρα στο ρεύμα

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να πάνε τα πράγματα είναι να βρεις μια διαφορετική προοπτική. Εάν κάποιες επιλογές σου καταλήγουν στραβά δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι. Μερικές φορές η καλύτερη λύση είναι να συνεχίζεις να κάνεις παρόμοιες επιλογές που μπορεί να σου φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην κόντρα λοιπόν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Η θάλασσα είναι θέμα ψυχικής υγείας

Photo: Pexels

Το άρθρο Μερικά από τα απίστευτα πράγματα που επαναφέρουν την ψυχική σου ηρεμία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα