Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια

13:46 26/8/2017 - Πηγή: iPop

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη Ζάκυνθο, ενώ λίγο μετά τις μία το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια, καθώς κινδυνεύουν σπίτια.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε στο χωριό Αναφωνήτρια στην βόρεια Ζάκυνθο, όπου καίγεται πευκοδάσος της περιοχής.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας το σχέδιο εκκένωσης του χωριού Αναφωνήτρια είναι έτοιμο, καθώς η πυρκαγιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η πυρκαγιά έφτασε στην περιφερειακή

ζώνη του οικισμού και έχουν καεί σπίτια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα καναντέρ, ένα πετζετέλ ενώ αναμένεται και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα, ξεκίνησαν δύο νέες εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή των Άνω Βολιμών, περίπου 5 χιλιόμετρα από την μεγάλη φωτιά της Αναφωνήτριας.

Σε τέσσερα μέτωπα έχουν χωριστεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου, ενώ οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα έχουν σταματήσει, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν στα εναέρια μέσα να σηκωθούν.

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και στις περιοχές Σκούτα και Πελιλόμποι στη Ζάκυνθο.

The post Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα