Ενισχύθηκε σε κατηγορία 4 ο τυφώνας Χάρβεϊ και σαρώνει ήδη το Τέξας

11:01 26/8/2017 - Πηγή: iPop
Ενισχύθηκε σε κατηγορία 4 ο τυφώνας Χάρβεϊ και σαρώνει ήδη το Τέξας αφήνοντας πίσω του ζημιές σε κτήρια και διακοπές ρεύματος.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, φτάνοντας στις ακτές του Τέξας με θυελλώδεις ανέμους και κίνδυνο να προκληθούν εκτενείς πλημμύρες.

Να τονίσουμε πως ο Χάρβεϊ εκτιμάται ότι

θα είναι ο πιο καταστροφικός τυφώνας που έχει πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία.

Μέχρι στιγμής ο τυφώνας έπληξε την πόλη Κόρπους Κρίστι περίπου την Παρασκευή στις 22:00 (τοπική ώρα, 06:00 του Σαββάτου- ώρα Ελλάδας) με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 209 χιλιομέτρων την ώρα και τρεις ώρες αργότερα επέστρεψε σε μια κοντινή περιοχή.

Οι 320.000 κάτοικοι του Κόρπους Κρίστι έχουν λάβει οδηγίες να την εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με τις αρχές ο τυφώνας αναμένεται να κινείται επί ημέρες αργά πάνω από τις ακτές των Πολιτειών του Τέξας και της Λουιζιάνα, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση καταστροφής προκειμένου να καταστεί δυνατή η χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος, ενώ εκτιμάται ότι θα πέσουν έως και 90 εκατοστά βροχής και η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά 4 μέτρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο κήρυξε το Τέξας σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

At the request of the Governor of Texas, I have signed the Disaster Proclamation, which unleashes the full force of government help!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 26, 2017

«Κατόπιν του αιτήματος του κυβερνήτη του Τέξας, υπέγραψα την κήρυξη φυσικής καταστροφής», έγραψε o ίδιος.

«Γράψτε όνομα και αρ. κοινωνικής ασφάλισης ώστε να σας αναγνωρίσουμε αν πεθάνετε»

Ο δήμαρχος της πόλης Ρόκπορτ κάλεσε όποιον επιλέξει να μείνει στο σπίτι του να γράψει το όνομά του και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του στο χέρι του ώστε να μπορέσει να ταυτοποιηθεί σε περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού.

Ενώ στη Βικτόρια, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, περίπου το 65% των 65.000 κατοίκων αψήφησαν τη διαταγή για εκκένωση και αποφάσισαν να παραμείνουν στις οικίες τους συγκεντρώνοντας αποθέματα σε τρόφιμα, καύσιμα, και τοποθετώντας σάκους με άμμο έξω από τα σπίτια τους, προκαλώντας την αγανάκτηση των τοπικών αρχών.

«Προτείνουμε, αν οι άνθρωποι μείνουν εδώ, να γράψουν με μαρκαδόρο στο χέρι τους το όνομά τους και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης», τόνισε ο δήμαρχος του Ρόκπορτ Πάτρικ Ρίος.

Δεν μας αρέσει να μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Δεν είναι κάτι που μας αρέσει, αλλά είναι η πραγματικότητα. Οι άνθρωποι δεν ακούν

Photos: Tamir Kalifa- The New York Times, Nick Wagner/Austin American-Statesman -Associated Press

The post Ενισχύθηκε σε κατηγορία 4 ο τυφώνας Χάρβεϊ και σαρώνει ήδη το Τέξας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα