Με τα «καυτά» ζητήματα στο τραπέζι η σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα

11:01 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Με κύρια θέματα την υλοποίηση της συμφωνίας για το προσφυγικό αλλά και την αξιολόγηση διεξάγεται η σύσκεψη που έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μέλη της κυβέρνησης και στενούς του συνεργάτες του στο γραφείο του στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας.

Κύριο θέμα στη σύσκεψη επίσης αποτελεί και η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Να τονισθεί πως η πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών ήταν του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Τι ανέφερε στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο Αλ. Τσίπρας;

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως « την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης».

Και εν συνεχεία τόνισε πως «οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στην συζήτηση που θα διεξαχθεί την Τρίτη στη Βουλή θα λάβουν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Να σημειωθεί πως δύο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αναμένουμε επίσης και το θέμα Μουζάλα το οποίο θα βρίσκεται στο επίκεντρο επαφών του Πρωθυπουργού με τον κ. Καμμένο τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Με τα «καυτά» ζητήματα στο τραπέζι η σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα