Με μηνύση απαντούν κατά του Τόσκα κάτοικοι της Ειδομένης

15:14 11/5/2016 - Πηγή: iPop

Με μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαου Τόσκα, κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Θεσσαλονίκης την Τετάρτη κάτοικοι της Ειδομένη.

Μεταξύ των έξι κατοίκων βρίσκεται και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Ξανθούλα Σουπλή, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Τι αναφέρει η μήνυση:

Γίνεται λόγος για «πλήρης απουσία κρατικού

ελέγχου από καταυλισμούς καίριας σημασίας, όπως ο καταυλισμός της Ειδομένης, με ευθύνη κυρίως του ως άνω μηνυόμενου, ο οποίος δεν λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει και έχει επιτρέψει να γίνει η περιοχή ένα ξέφραγο αμπέλι που ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».

Παράλληλα, βέβαια τονίζεται πως εκτός από τον καταυλισμό συνεχώς σημειώνονται φθορές και βανδαλισμοί στα σπίτια του χωριού αλλά και στις δημόσιες υποδομές «αφού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χωρίς κανέναν έλεγχο εισέρχονται στα σπίτια μας και τα καταστρέφουν».

Η αναφορά επίσης επικεντρώνεται σε κίνδυνο για την υγεία των πολιτών από τη στιγμή που συνεχώς αρρωσταίνουν πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον καταυλισμός.

Ενώ σημειώνεται: «Τελούνται μία σειρά από ποινικά αδικήματα, όπως αυτά της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παραβίασης μέτρων για την παράλειψη ασθενειών».

photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Με μηνύση απαντούν κατά του Τόσκα κάτοικοι της Ειδομένης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα