Με επεισόδια ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στις ΗΠΑ

10:20 2/5/2016 - Πηγή: iPop

Πέντε αστυνομικοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν και εννέα διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι διαδηλωτές πετούσαν μολότοφ και προκάλεσα υλικές ζημιές.

Ο δήμαρχος καταδίκασε την παράλογη βία, ενώ έκανε λόγο για ένα

διαφορετικό πλήθος από εκείνο που πραγματοποίησε νωρίτερα ειρηνική πορεία για τη μετανάστευση με αφορμή την Πρωτομαγιά.

Ο δήμαρχος τόνισε: «Είναι πολύ λυπηρό που σε μια πόλη η οποία σέβεται βαθιά τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης υπάρχουν κάποιοι που περιφρονούν τις αξίες μας και εμπλέκονται σε παράλογες πράξεις βίας και καταστροφής περιουσίας».

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ένας αστυνομικός έχει τραύμα στο κεφάλι από μολότοφ, ένας άλλος χτύπησε από πέτρα, ενώ ο τρίτος ξυλοκοπήθηκε από διαδηλωτή. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τους άλλους δύο τραυματίες αστυνομικούς.

Η επικεφαλής της αστυνομίας είπε από την πλευρά της: «Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Από τη στιγμή που άρχισαν οι επιθέσεις και οι καταστροφές περιουσίας αναλάβαμε δράση. Είναι τόσο απλό».

Σε τρία άτομα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για επίθεση, σ’ ένα άτομα για καταστροφή περιουσίας και σε ακόμα πέντε για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης.

Δείτε τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς σε Ευρώπη και Τουρκία και διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του iPop για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Photo: Reuters

The post Με επεισόδια ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στις ΗΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα