Μαξίμου: Επόμενοι στόχοι αξιολόγηση και προσφυγικό

08:22 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Όχι σε εκλογές λέει το Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση έχει ορίζονται τετραετίας. Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση είναι η αξιολόγηση και το προσφυγικό, το νομοσχέδιο για το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Η Κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το ΔΝΤ

θα κάνει ένα βήμα πίσω στις απαιτήσεις του όταν ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα.

Η συνάντηση που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχει αναλάβει ελεγκτικό ρόλο στη διαπραγμάτευση, άφησε ελπίδες ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα βοηθήσει στο να γεφυρωθεί το χάσμα. Οι Ευρωβουλευτές τόνισαν, μεταξύ άλλων, στον Αλέξη Τσίπρα ότι το κλειδί για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η ελάφρυνση του χρέους.

Όπως επιβεβαίωσε και ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, έρχεται συμφωνία με 5,5 δις μέτρα, κάτι ο οποίο αντιστοιχεί στο 3% του ΑΕΠ.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου για το προσφυγικό έχει ως στόχο την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης και την επίλυση πολλών προβλημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων για διεθνή προστασία, με σκοπό η διαδικασία να μην παίρνει παραπάνω από 14 ημέρες.

Στις 14:30 συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με το Γιάννη Μουζάλα να καλείται να ενημερώσει τα μέλη της για τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας για το προσφυγικό.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Μαξίμου: Επόμενοι στόχοι αξιολόγηση και προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα