Ματαιώθηκε η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΣτΕ- Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του;

13:36 30/9/2016 - Πηγή: iPop

Με διαφωνία σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο ΣτΕ η πρώτη διάσκεψη σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως έγινε γνωστό, ένταση σημειώθηκε μεταξύ των δικαστών.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικ. Σακελλαρίου κατά την έναρξη της διάσκεψης έκανε αναφορά στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών. Ο πρόλογος του Προέδρου θεωρήθηκε από τα μέλη ως μια προσπάθεια έτσι ώστε προκαταλάβει την κρίση των δικαστών.

Σημειώνουμε, πως η συζήτηση κράτησε για μια περίπου ώρα και διεκόπη, καθώς τα μέλη της Ολομέλειας διαφώνησαν μεταξύ

τους.

Τι θα συμβεί τώρα;

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πότε θα πραγματοποιηθεί ξανά η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες που εστιάζει στη συνταγματικότητα ή μη του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣτΕ;

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας απέδωσε την ματαίωση της διάσκεψης στο κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες τονίζοντας πως αφορούν «από δημόσιες τοποθετήσεις έως και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών».

Στην ανακοίνωση του σημειώνεται:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Ποια κανάλια έχουν προχωρήσει σε προσφυγές;

MEGA, ANT1, ΣΚΑΪ, STAR, E και ALPHA.

Να σημειωθεί, πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν στραφεί εναντίον του νόμου Παππά και ειδικότερα:

«κατά της απόφασης του υπουργού Επικρατείας με την οποία μεταβίβασε τις αρμοδιότητες του διαγωνισμού στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσηςκατά της απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας με την οποία καθορίστηκε η τιμή εκκίνησης στα 3 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις δημοπρατούμενες άδειες, καικατά της χορήγησης τεσσάρων αδειών, θεωρώντας πως ο ορισμός είναι αυθαίρετος».

The post Ματαιώθηκε η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΣτΕ- Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα