Μάριε Αθανασίου, πόσα κοινά έχεις με τον «Χρήστο»;

20:46 15/11/2019 - Πηγή: iPop

Είναι ένα πρόσωπο οικείο και πολύ αγαπημένο στο ελληνικό κοινό. Είτε παίζει στο θέατρο, είτε τον βλέπουμε τηλεόραση, κάθε φορά μας εντυπωσιάζει και δεν γίνεται παρά να του δώσουμε συγχαρητήρια. Μια συνέντευξη με τον Μάριο Αθανασίου είναι πάντα ενδιαφέρουσα. 

Ο ρόλος του ως «Χρήστος» στο Έρωτας Μετά μας έχει συγκλονίσει. Η δική του ερμηνεία όπως και των υπόλοιπων ηθοποιών, το σενάριο, η σκηνοθεσία έχουν κάνει τη σειρά να αγαπηθεί περισσότερο από κάθε άλλη και κάθε φορά να αγωνιούμε για το επόμενο επεισόδιο.

Από

κωμωδία σε δράμα, από θέατρο σε τηλεόραση, η καριέρα του τόσα χρόνια έχει αποδείξει πως ό,τι κι αν κάνει το πετυχαίνει.

Διάβασε τη συνέντευξη με τον Μάριο Αθανασίου στο iPop.gr για το «Έρωτας Μετά» και όχι μόνο!

Όταν του έγινε η πρόταση για τη σειρά και τον ρόλο του ως «Χρήστος» είπε αμέσως το «ναι»;

«Δεν άργησα πολύ να το δεχτώ γιατί ήταν μια σειρά και μια δουλειά που ήθελα να κάνω. Με γοήτευσε από την αρχή, κατάλαβα ότι θα ήταν κάτι καλό», αναφέρει ο Μάριος Αθανασίου προσθέτοντας πως μπορεί να μην είχε συνεργαστεί ξανά με τους σκηνοθέτες αλλά «μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη από την αρχή και το κείμενο ήταν εξαιρετικό».

Ήταν πρόκληση γιατί ο ρόλος ήταν δραματικός και είχα συνηθίσει να παίζω σε κωμωδίες. Αλλά αυτό τελικά ήταν ένα κίνητρο παραπάνω

Και τελικά κωμωδία ή δράμα; «Λίγο απ΄όλα να υπάρχει ένα μέτρο», αναφέρει ο ηθοποιός.

View this post on Instagram

#erwtasmeta νέο επεισόδιο τώρα στον Alpha. #alphatv

A post shared by Erwtas Meta AlphaTV (@erwtasmeta_alphatv_official) on Sep 24, 2019 at 11:56am PDT

Όπως γνωρίζουμε όλοι, το Έρωτας Μετά προβάλλεται Δευτέρα με Πέμπτη, έχει πολλά εξωτερικά γυρίσματα. Πόσο κουραστικό είναι αυτό για τον ηθοποιό; Πόσο απαιτητικά είναι τα γυρίσματα της συγκεκριμένης σειράς;

«Το αν έγινε τρία ή τέσσερα επεισόδια την εβδομάδα δεν επηρεάζει από την άποψη ότι η δουλειά είναι ίδια. Δουλεύουμε πέντε μέρες την εβδομάδα, κάνουμε γυρίσματα διαρκώς και παράγουμε υλικό», επισημαίνει ο κ. Αθανασίου προσθέτοντας πως μπορεί να σε πιέζει λίγο περισσότερο ο χρόνος, καθώς ίσως δεν έχεις περισσότερο χρόνο να προσέξεις λίγο παραπάνω τις σκηνές σου.

Αλλά τα καταφέρνουν πολύ καλά και σε πιεσμένο χρόνο και γι΄αυτό η επιτυχία τους είναι τεράστια!

Όπως μας είπε ο ηθοποιός στο iPop.gr, η διαφορά είναι ότι τα γυρίσματα είναι πιο απαιτητικά, κάνουμε μια απαιτητική δουλειά,  σε πολύ λίγο χρόνο. «Τα γυρίσματα είναι κινηματογραφικά, είναι εξωτερικά και πιο δύσκολα και προσπαθούμε να το φέρουμε σε γρήγορους χρόνους και αυτή είναι η πρόκληση», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Πόσο μπροστά είναι τα γυρίσματα και πόσο πολύ έχουν προχωρήσει τα επεισόδια;

«Όχι πολύ μπροστά. Εμείς είμαστε περίπου 8 με 10 επεισόδια μπροστά», επισημαίνει ο κ. Αθανασίου τονίζοντας πως ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν το τέλος.

Την ίδια ακριβώς αγωνία με τους τηλεθεατές έχουμε κι εμείς. Κάθε σενάριο που έρχεται, τρέχουμε να το διαβάσουμε πολύ γρήγορα για να δούμε την εξέλιξή του σαν να είμαστε θεατές ή αναγνώστες. Άλλωστε και μεταξύ μας ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο δολοφόνος, υποψιαζόμαστε όλοι όλους γιατί όλοι οι ρόλοι είναι πιθανοί κι αυτό είναι το διασκεδαστικό κομμάτι

View this post on Instagram

Τελικά φανηκαμε κάπου χρήσιμοι ! Καμμιά δουλειά δεν ειν ντροπή! #erwtasmeta @erwtasmeta_alphatv_official @alphatv

A post shared by Marios Athanasiou (@athanasiou_marios) on Oct 18, 2019 at 2:57am PDT

Πώς είναι η συνεργασία του με τους Λασκαράκη, Κολιανδρή και Καρυστινό;

Ο Μάριος Αθανασίου είναι πολύ χαρούμενος που δουλεύει με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς και έχουν μια άψογη συνεργασία. Όπως αναφέρει στο iPop.gr, είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και πολύ καλοί στη δουλειά τους, «πραγματικά αφοσιώνονται και δίνουν το 100% του εαυτού τους ,το αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και παρακινεί πάντα ο ένας τον άλλον».

Ιδιαίτερη μνεία στα νέα παιδιά που είναι εξαιρετικά, είναι μεγάλη τύχη και για τη σειρά που έχει τόσο ταλαντούχα παιδιά αλλά και γενικά να βλέπεις νέους ανθρώπους με το μέλλον μπροστά τους να είναι τόσο καλοί. Κάθε φορά τους δίνω συγχαρητήρια

View this post on Instagram

ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΤΑ το νέο μας σίριαλ στον Alpha. Καλή αρχή σε όσους ξεκινάνε. Και τις παλιές και τις νέες παραγωγές #erwtasmeta #tvseries #newseason #day1 @alphatv

A post shared by Marios Athanasiou (@athanasiou_marios) on Jul 23, 2019 at 5:30am PDT

Μάριος Αθανασίου VS Χρήστος Μακρίδης: Πόσα κοινά έχουν μεταξύ τους;

«Σε κάθε χαρακτήρα βλέπεις μια ευαισθησία που μπορεί να έχεις κι εσύ. Αυτό που έχει αυτός ο χαρακτήρας είναι ότι είναι πολύ αφοσιωμένος στο να μπορεί να στηρίξει την οικογένειά του, με τη δουλειά του, με τον προσωπικό αγώνα και τη δική του διαδρομή και ίσως θα τον χαρακτήριζα λίγο περισσότερο εγωιστή -όχι ότι κοιτάει τον εαυτό του- αλλά όταν καλύπτονται οι δικές του ανάγκες είναι ικανοποιημένος. Αυτό λιγάκι το έχω και εγώ», αναφέρει ο Μάριος Αθανασίου.

Σε ποια άλλα σημεία συναντά τον εαυτό του στο πρόσωπο του Χρήστου;

Ένα «λάθος» κατά τη γνώμη μου είναι ότι πιστεύοντας ότι αν αυτό που νομίζει ότι χρειάζονται η οικογένειά του το προσφέρει, τότε όλα είναι μια χαρά. Όπως παρατηρούμε, όμως, και στη σειρά, ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκες με άλλα πράγματα που δεν ακούει ο ήρωας, οπότε χάνει τον έρωτά του, απομακρύνεται από κοντά του και δεν το αντιλαμβάνεται. Αυτό είναι κάτι που το έχω αντιμετωπίσει στη ζωή μου

Τέλος, ο ήρωας έχει κάποιες «εμμονές» και αυτό που θεωρεί εκείνος σωστό το ακολουθεί μη καταλαβαίνοντας τις συνέπειες. «Είναι ένα χαρακτηριστικό που έχω σε γενικές γραμμές», προσθέτει ο ηθοποιός.

View this post on Instagram

Νεο επεισόδιο #erwtasmeta απόψε στις 21:50. #alhatv

A post shared by Erwtas Meta AlphaTV (@erwtasmeta_alphatv_official) on Sep 18, 2019 at 11:14am PDT

Πώς αντιμετωπίζει ο Μάριος Αθανασίου την προδοσία;

Και πώς αντιδρά ο ηθοποιός στην προδοσία; Όπως μας επισημαίνει ο ίδιος -ευτυχώς ή δυστυχώς- δεν το έχει βιώσει ποτέ, επομένως μπορεί να κάνει μόνο εικασίες.

«Όλα τα πράγματα τα κρίνουμε ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν μου αρέσουν οι γενικές και απόλυτες τοποθετήσεις, δεν μπορώ να πω ότι είμαι υπέρ ή κατά. Πρέπει πάντα να ζυγίζουμε στο μυαλό μας ποιες είναι οι υπάρχουσες συνθήκες που συμβαίνει κάτι», επισημαίνει ο ίδιος, τονίζοντας πως όταν είσαι 25 χρονών είναι διαφορετική η προδοσία, όταν είσαι 33 και με 5 χρόνια σχέση είναι διαφορετική και όταν είσαι 43 χρονών με παιδί και πάλι αλλάζει. Το μέγεθος, το ήθος, ο τρόπος και πολλά άλλα παίζουν ρόλο.

Τον έχουμε δει και σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε πολύ επιτυχημένες σειρές.. ο ίδιος τι επιλέγει: Θέατρο ή τηλεόραση; «Είναι εντελώς διαφορετικά. Νομίζω η απάντηση είναι πάντα το «καλό», το «καλό» θέατρο και η «καλή» τηλεόραση».

Καθώς βλέπουμε το remake παλαιών σειρών, ο ίδιος θα συμμετείχε σε ένα remake του «Θα βρεις τον δάσκαλό σου», αν αυτό γινόταν;

«Όχι δεν θα μπορούσα να το κάνω για συναισθηματικούς και προσωπικούς λόγους. Θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο remake, αλλά επειδή ο σκηνοθέτης της σειράς έχει φύγει από τη ζωή νομίζω ότι δεν θα μου πέρναγε καν από το μυαλό να μπορούσα να το κάνω, σαν φόρος τιμής», επισημαίνει ο ίδιος.

Ο Μάριος Αθανασίου έχει μια μεγάλη και αξιόλογη πορεία στον χώρο. Αλλά ποιο ρόλο θυμάται πιο έντονα;

«Πάντα έχει μια μεγάλη θέση στην καρδιά μου η πρώτη μου δουλειά, επειδή όταν κάτι συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι κάτι πραγματικά πολύ μεγάλο, όλες οι αισθήσεις είναι γεμάτες», αναφέρει χαρακτηριστά προσθέτοντας πως «μπορώ να ξεχωρίσω στιγμές που έχω περάσει πολύ ωραία, πολλές δουλειές που έχω αγαπήσει, έχω κάνει σχέσεις, φιλίες, ανθρώπους που έχω ακόμα στη ζωή μου. Στιγμές που υπάρχουν πολύ έντονα στη μνήμη και την καρδιά μου».

Κλείνοντας τη συνέντευξη με τον Μάριο Αθανασίου, δεν θα μπορούσαμε να μη τον ρωτήσουμε τι είναι αυτό που λείπει ακόμη απ’ την τηλεόραση του 2019. Έχουν γίνει πολλές αξιόλογες σειρές, αλλά μένουν ακόμη πολλά πράγματα να γίνουν… Τι είναι αυτό, λοιπόν, που λείπει απ’ την ελληνική τηλεόραση;

«Τα χρήματα και μια διάθεση να πάμε σιγά σιγά ένα βήμα παρακάτω. Με τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια και με τη βοήθεια που δίνεται από τις κυβερνήσεις ώστε να μπαίνουν χρήματα στα ταμεία και να γίνονται καλύτερες δουλειές, το αποτέλεσμα το είδαμε και φέτος που έχουν γίνει καλές δουλειές», διευκρινίζει ο Μάριος Αθανασίου προσθέτοντας πως ο κόσμος είναι εξοικειωμένος και με τις πλατφόρμες καναλιών όπως το Netflix και έχει απαιτήσεις για να δει κάτι διαφορετικό.

Το βασικό που λείπει είναι να δοθεί μια εμπιστοσύνη και μια παραπάνω φροντίδα στο να κάνουμε σενάρια Ελλήνων συγγραφέων, σεναριογράφων,  να αλλάξουμε σελίδα και να διαφημίζουμε το δικό μας προϊόν στο εξωτερικό και όχι να διαφημίζουμε τα προϊόντα των άλλων

Το άρθρο Μάριε Αθανασίου, πόσα κοινά έχεις με τον «Χρήστο»; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα