Τα χωριά του Μαινάλου σε περιμένουν για ένα αξέχαστο 2ήμερο!

19:14 15/11/2019 - Πηγή: iPop

Είναι η εποχή που έχει περάσει πλέον αρκετός καιρός απ’ τις καλοκαιρινές διακοπές και μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα έχουμε ακόμα 1 μήνα και κάτι… Αυτό σημαίνει ότι είναι η τέλεια εποχή για διήμερες κοντινές αποδράσεις για να ξεφύγεις λίγο απ’ την καθημερινή ρουτίνα και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου! Τα χωριά του Μαινάλου είναι ιδανικός

προορισμός για ένα διήμερο και μπορείς να φύγεις ακόμα και αύριο το πρωί, αφού απέχουν μόλις 2 ώρες απ’ την Αθήνα.

Πού βρίσκονται τα χωριά του Μαινάλου και ποια είναι;

Στο Μαίναλο βρίσκονται ορισμένα από τα ορεινότερα χωριά της Ελλάδας. Τα ορεινότερα χωριά του Μαινάλου είναι τα Μαγούλιανα (1.365μ.) και η Αλωνίσταινα (1.220μ.). Επίσης βρίσκονται ορισμένα από τα ιστορικότερα χωριά της Ελλάδας αφού τα χωριά του Μαινάλου πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821. Η Βλαχέρνα, Η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, τα Λαγκάδια, το Λιμποβίσι -το χωριό του Θ. Κολοκοτρώνη- και η Πιάνα είναι μερικά απ’ αυτά. Ορισμένα από τα χωριά του Μαινάλου είναι ιδιαίτερα τουριστικά στην σύγχρονη εποχή, όπως η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα και η κωμόπολη Βυτίνα. Στην ανατολική του πλευρά βρίσκεται η κωμόπολη Λεβίδι. Στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Μαινάλου βρίσκεται η πόλη της Τρίπολης, έδρα του Νομού Αρκαδίας.

Το Μαίναλο είναι βουνό της Πελοποννήσου στον νομό Αρκαδίας με υψηλότερη κορυφή στα 1.981 μ. Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας.

Τα χωριά του Μαινάλου που αξίζει να επισκεφτείς

Σ’ ένα διήμερο στα χωριά του Μαινάλου, πρέπει να κάνεις 3 βασικές στάσεις: Στη Στεμνίτσα, στη Δημητσάνα και στη Βυτίνα. Πρόκειται για τα τρία πιο γνωστά χωριά της περιοχής, που δέχονται τον περισσότερο τουρισμό, είναι γραφικά, έχουν απίστευτους ξενώνες για να μείνεις και φανταστικό φαγητό!

Στεμνίτσα

Η Στεμνίτσα είναι ένα απ’ τα ομορφότερα χωριά της περιοχής κι απ’ τα πρώτα που το πιάνουν τα χιόνια, αφού είναι χτισμένη στα 1.084 μέτρα υψόμετρο.

View this post on Instagram

A post shared by Panagiotis Bakalis (@panosbak) on May 25, 2019 at 4:04am PDT

Εκεί θα απολαύσεις τις βόλτες σου στα λιθόκτιστα δρομάκια, θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή αφού θα βρεθείς ανάμεσα σε επιβλητικά πέτρινα αρχοντικά από προηγούμενους αιώνες ενώ οι καμάρες της Στεμνίτσας θα σου θυμίσουν τη Μονεμβασιά!

View this post on Instagram

Photo by

Keywords
Τυχαία Θέματα