Μαλλιά, δέρμα, χείλη: Το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει όντως θαύματα

18:02 10/10/2019 - Πηγή: iPop

Το ελαιόλαδο είναι τέλειο για τη μαγειρική σου και έχει οφέλη για την υγεία σου… Το «υγρό χρυσάφι» μπορεί να κάνει, όμως, θαύματα και στα μαλλιά, το δέρμα και τα χείλη σου! Ποιες είναι οι ιδιότητες του ελαιόλαδου που το καθιστούν ένα ιδανικό προϊόν ομορφιάς;

Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σώμα σου, απ’ τα χέρια και τα πόδια σου, μέχρι τα μαλλιά και τα χείλη σου. Και μόλις το χρησιμοποιήσεις ως προϊόν ομορφιάς, θα είσαι για πάντα ευγνώμων γι’ αυτό το συστατικό που θα βρεις σε αφθονία στην Ελλάδα.

Είμαστε

πολύ τυχερός λαός που έχουμε το παρθένο ελαιόλαδο! Και τώρα που ξέρεις ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ιδιότητες του ελαιόλαδου και για να το χρησιμοποιήσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου, τι άλλο θέλεις;

Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά γι’ αυτό και αποτελεί ένα φοβερό και οικονομικό συστατικό που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα.

PixabayΟι ιδιότητες του ελαιόλαδουΧέρια και πόδια

Το ελαιόλαδο λειτουργεί ως προϊόν προσωπικής φροντίδας για τα χέρια και τα πόδια σου. Έχεις ξηρή επιδερμίδα ή πολύ ξηρά σημεία πάνω στο σώμα σου; Με ένα βαμβάκι και λίγο ελαιόλαδο θα γίνουν παρελθόν. Το ίδιο ισχύει και για τις φτέρνες σου. Τρίψε λίγο ελαιόλαδο στα πόδια σου και θα δεις την ξηρότητα να εξαφανίζεται.

Πρόσωπο

Ελαιόλαδο στο πρόσωπο; Αρχικά, δεν ακούγεται σαν μια καλή ιδέα. Αυτό που σκέφτεσαι είναι ότι θα φράξει τους πόρους σου, αλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ίσα ίσα, το ελαιόλαδο διασφαλίζει ότι το δέρμα στο πρόσωπό σου θα παραμείνει ενυδατωμένο. Ανακάτεψε λίγο ελαιόλαδο με λίγη καστανή ζάχαρη και φτιάξε ένα φυσικό scrub για το πρόσωπο, αλλά και ολόκληρο το σώμα σου!

Μαλλιά

Μήπως τα μαλλιά σου είναι γεμάτα ψαλίδα; Δοκίμασε να ρίξεις μερικές σταγόνες ελαιόλαδου, οι οποίες θα κάνουν το θαύμα τους! Μπορείς να βάλεις σ’ ένα μπουκαλάκι λίγο ελαιόλαδο και να το έχεις δίπλα στη ντουζιέρα σου, ενώ για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο στο σαμπουάν ή στο μαλακτικό σου. Μετά από μερικές χρήσεις θα δεις τη διαφορά στις άκρες σου.

Χείλη

Έχεις ξηρά χείλη; Τρίψε λίγο ελαιόλαδο για να τα κάνεις πιο απαλά. Εφαρμόζοντας ένα λεπτό στρώμα ελαιολάδου στα χείλη σου, θα αποκαταστήσεις την απαλότητά τους ενώ παράλληλα θα τα ενυδατώσεις.

Προσοχή! Μην το κάνεις αυτό και μετά βγεις στον ήλιο γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάθεις έγκαυμα! Επιπλέον, μπορείς να φτιάξεις ένα scrub με ελαιόλαδο και ζάχαρη ή αλάτι για τα χείλη σου.

Δες ακόμα:

X-treme makeover μέσα σε 2 εβδομάδες με μόνο σύμμαχο το ελαιόλαδο

Photo: Pixabay

Το άρθρο Μαλλιά, δέρμα, χείλη: Το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει όντως θαύματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα