Μαδάει ο σκύλος σου; Δες πώς θα το αντιμετωπίσεις!

19:46 28/6/2020 - Πηγή: iPop

Το να μαδάει ο σκύλος είναι ένα από τα λίγα μειονεκτήματα που έχει ένα κατοικίδιο ζώο. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν τρόποι να το ελαττώσεις. Το τακτικό βούρτσισμα είναι ένας καλός τρόπος για να διαχειριστείς τις τρίχες στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στα ρούχα σου.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για μια ζωή χωρίς τρίχες (ή τουλάχιστον ελάχιστες)!

Τι να κάνεις εάν μαδάει ο σκύλος σου

Άλλαζε συχνά τα φίλτρα αέρα

Τα

φίλτρα αέρα σε μια κατοικία χωρίς κατοικίδια θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε 90 ημέρες. Με το κατοικίδιο σου όμως μέσα στο σπίτι πρέπει να τα ανανεώνεις πιο συχνά, κάθε 60 περίπου μέρες.

Επίλεξε δάπεδα σκληρού ξύλου ή πλακάκια

Το σκληρό δάπεδο επιτρέπει στο τρίχωμα να συγκεντρωθεί στις γωνίες και είναι πιο εύκολο να το μαζέψεις. Τα χαλιά απ΄την άλλη παγιδεύουν το τρίχωμα με αποτέλεσμα να πρέπει να είσαι με μια ηλεκτρική σκούπα στο χέρι.

Δώσε προσοχή στα έπιπλα που αγοράζεις

Αν σου αρέσει να χαλαρώνεις στον καναπέ παρέα με το κουτάβι σου τότε καλύτερα αγόρασε έναν δερμάτινο καναπέ, καθώς τα υφάσματα παγιδεύουν το τρίχωμα και δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν.

Κάλυψε τα έπιπλα

Κι αν τα δερμάτινα έπιπλα δεν είναι το στυλ σου, τότε προσπάθησε να προστατέψεις τα υφασμάτινα με κουβέρτες ή καλύμματα. Αυτά μπορείς εύκολα να τα βάλεις στο πλυντήριο!.

Χρησιμοποίησε γάντια από καουτσούκ

Για τον καθαρισμό σε καναπέδες ή στο κάθισμα αυτοκινήτων χρησιμοποίησε ένα ζευγάρι γάντια από καουτσούκ. Το τρίχωμα θα κολλήσει στο υλικό και οπότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα καθαρίσεις!

Χρησιμοποίησε ταινίες

Οι ταινίες είναι απ’ τις καλύτερες λύσεις. Κολλάς πάνω στο σημείο που θέλεις και τραβάς! Όταν γεμίσει η ταινία, χρησιμοποιείς άλλη. Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό.

Με τις παραπάνω συμβουλές υποσχόμαστε να μειώσουμε την ποσότητα των τριχών που μαζεύονται στο σπίτι και στο αυτοκίνητό σου! Μην περιμένεις να εξαφανιστούν, γιατί εάν μαδάει ο σκύλος σου πολύ λόγω ράτσας, είναι απίθανο να αποφύγεις τελείως τις τρίχες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Ο σκύλος σου μαδάει; Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει ν’ ανησυχήσεις!

Photo: Pexels

Το άρθρο Μαδάει ο σκύλος σου; Δες πώς θα το αντιμετωπίσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα