Μάχη Βγενόπουλου- Θάνου- Ξεκίνησαν οι μηνύσεις

15:58 11/5/2016 - Πηγή: iPop

Στα άκρα φαίνεται να βρίσκεται η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο Ανδρ. Βγενόπουλος αποφάσισε να καταθέσει μήνυση.

Ο επιχειρηματίας μετέβη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας όπου το πρωί της κατέθεσε τη μήνυση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Όπως υποστηρίζει ο Ανδρ. Βγενόπουλο,

η εν λόγω μήνυση αφορά στα αδικήματα της «δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης καθήκοντος».

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, υποστηρίζει πως του «ζητήθηκε να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει, ενώ στη συνεχεία του ζητήθηκε ολόκληρη βιβλιοθήκη».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στην υπόθεση φαίνεται να έχει εμπλοκή μία φίλη της ανωτάτου δικαστικής λειτουργού και επιχειρηματίας, αλλά παράλληλα και ένα συγγενικό πρόσωπο της κ. Θάνου.

Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω καθώς αφορά σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό και γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει να επιληφθεί ανώτατο δικαστήριο.

Να θυμίσουμε πως κατά τη συνέντευξη Τύπου το Ανδρ.Βγενόπουλος παρέθεσε στοιχεία τονίζοντας πως «τα στελέχη της MIG διώκονται από τη Κυπριακή Δικαιοσύνη για ανύπαρκτες χρηματιστηριακές παραβάσεις». Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο να διατάξει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης μάλιστα, ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε δημοσίως προς τον Πρωθυπουργό και τον κάλεσε να «συνεχίσει τη σωστή μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής χωρίς όμως να στηρίζει τους αξιωματούχους εκείνους που βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων, ώστε να μην παρεξηγούνται ή/και ακυρώνονται οι προθέσεις του».

The post Μάχη Βγενόπουλου- Θάνου- Ξεκίνησαν οι μηνύσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα