«Μάχη» στο Eurogroup για τα προληπτικά μέτρα- Ποιοι θα είναι οι σύμμαχοι της Ελλάδας

07:38 29/4/2016 - Πηγή: iPop

Θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποφάσισε τη σύγκληση Eurogroup σε 10 μέρες, 9 Μαϊου συγκεκριμένα, με την Αθήνα να διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία και ελπίδα ότι το πακέτο των προληπτικών μέτρων θα είναι ελαφρύτερο.

Η Κυβέρνηση αναμένεται να χρησιμοποιήσει όλα τα επιχειρήματά της προκειμένου να πείσει τα υπόλοιπα κράτη-μέλη αλλά και τους Θεσμούς- με βασικό το ΔΝΤ- ότι θα πρέπει να μειωθεί το πακέτο των προληπτικών

μέτρων.

Σ’ αυτό τον αγώνα έχει όμως και δύο μεγάλους συμμάχους: τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Πιερ Μοσκοβισί. Και οι δύο έχουν εκφράσει την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα, με τον Πιερ Μοσκοβισί να δηλώνει πως η Κομισιόν θεωρεί ότι τα υπάρχοντα μέτρα είναι εφικτό το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, σημειώνοντας παράλληλα πως «δεν χρειάζεται να είναι συγκεκριμένα τα επιπλέον μέτρα. Αυτό που χρειάζεται είναι να νομοθετηθεί ένας μηχανισμός που θα είναι πολύ σαφής για το πως αυτά τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή».

Το βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς είναι το ότι τα προληπτικά μέτρα δεν είναι μέρος της συμφωνίας που υπεγράφη το καλοκαίρι, την οποία η Κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα.

Ακόμα, δεν συμφωνεί με τον αυτόματο μηχανισμό επιβολής μέτρων που ζητά ΔΝΤ και Γερμανία και τονίζει πως δεν γίνεται η ελληνική Κυβέρνηση να μην έχει λόγο πάνω στα μέτρα που θα ενεργοποιούνται.

Θετικές εξελίξεις αναμένει ο Τσίπρας

Θετικές εξελίξεις αναμένει σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως η συμφωνία θα κλείσει σύντομα και μάλιστα προς όφελος της Ελλάδας. «Η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».

«Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τούτες τις μέρες εκτίθενται».

The post «Μάχη» στο Eurogroup για τα προληπτικά μέτρα- Ποιοι θα είναι οι σύμμαχοι της Ελλάδας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα