Έκλεισε η ημερομηνία για το Eurogroup

22:34 28/4/2016 - Πηγή: iPop

Για τη Δευτέρα 9 Μαϊου κλείδωσε το Eurogroup, σύμφωνα με ενημέρωση του Μαξίμου. Η ημερομηνία γνωστοποιήθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης από τον Γ. Ντάισελμπλουμ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ακόμα, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Νωρίτερα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνιζε ότι μέσα σε δύο θα επιτευχθεί συμφωνία με την

Ελλάδα και σημείωνε πως «θα χρειαστεί λίγος παραπάνω χρόνος για το κλείσιμο της συμφωνίας για τα εφεδρικά μέτρα». Όμως πρόσθετε πως μέσα στο διάστημα αυτό θα συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο ίδιος υπογράμμιζε πως μένουν να λυθούν ορισμένα νομικά και πολιτικά ζητήματα.

Ο Ντ. Τουσκ φέρεται να προχώρησε σε μαραθώνιο επικοινωνιών, με τη Γαλλία να δείχνει στήριξη στην ελληνική Κυβέρνηση όσον αφορά τη Σύνοδο, εάν δεν γίνει άμεση συνεδρίαση Eurogroup και με τη Γερμανία να είναι αντίθετη προς αυτό το σενάριο.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ συνάντησε το Μισέλ Σαπέν στη Γαλλία, όπου συζητήθηκαν εκτός το Eurogroup και το περιεχόμενο της συμφωνίας, καθώς η Κομισιόν αλλά και κράτη- μέλη δεν βλέπουν την ανάγκη για πρόσθετα μέτρα και θεωρούν ότι πρέπει ν’ ανοίξει συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ στη συνέχεια φέρεται να είχε κι άλλες επαφές με Ευρωπαίους, ξεκινώντας μια διαπραγμάτευση για το χρέος.

Την άποψη ότι η Κομισιόν θεωρεί πως το βασικό πακέτο μέτρων είναι αρκετό για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018, εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας σχετικά με τα προληπτικά μέτρα ότι δεν χρειάζεται να είναι συγκεκριμένα, αρκεί να υπάρχει ο μηχανισμός.

Θετικές εξελίξεις αναμένει ο Τσίπρας

Θετικές εξελίξεις αναμένει σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως η συμφωνία θα κλείσει σύντομα και μάλιστα προς όφελος της Ελλάδας. «Η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».

«Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τούτες τις μέρες εκτίθενται».

The post Έκλεισε η ημερομηνία για το Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα