«Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις απ’ το παρελθόν»- Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα- Ιερώνυμου

21:41 5/10/2016 - Πηγή: iPop

Σε καλό κλίμα συνεννόησης εξελίχθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν και ο Νίκος Φίλης, αλλά και ο Πάνος Καμμένος. Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση στις μετέπειτα δηλώσεις τους τόνισαν ότι «λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις απ’ το παρελθόν» και ότι θα γίνει διάλογος πάνω στη διαμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι όποιες

παρεξηγήσεις υπήρχαν λύθηκαν «και τώρα ξεκινάμε από κοινού αγώνα. Στα Θρησκευτικά θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία μέχρι να γραφούν τα καινούρια».

Τα προγράμματα είναι σε ισχύ. Ο διάλογος θα γίνει στη βάση για το πώς θα φτιαχτούν τα νέα βιβλία στο μάθημα των Θρησκευτικών

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου σημείωσε με τη σειρά του ότι εξετάστηκαν όλα τα θέματα και λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις απ’ το παρελθόν. «Η Εκκλησία και η Πολιτεία προχωρούν ενωμένες», τόνισε και πρόσθεσε:

Όλα θα είναι κάτω από συζήτηση που θα γίνει μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, επιβεβαίωσε απ’ την πλευρά του ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι οι παρεξηγήσεις έχουν αρθεί.

Για το θέμα των Θρησκευτικών τόνισε:

Η συζήτηση αφορούσε την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων, τα οποία θα προχωρήσουν κανονικά. Έχουμε διανείμει τα περσινά βιβλία και, όπως σε όλα τα μαθήματα, θα αξιολογηθούν τα Θρησκευτικά, θα εισακουστούν οι προτάσεις της Εκκλησίας και θα αξιολογηθεί στο τέλος της χρονιάς

Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε πως έχουν ήδη εκδοθεί τα νέα προγράμματα και έχουν γίνει οι επιμορφώσεις των καθηγητών. «Θέλουμε να υπάρχει ο διάλογος και θα προχωρήσουμε μετά σε αξιολόγηση. Απόψεις διάφορες υπάρχουν κι απ’ την πλευρά της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Δεν έχουμε δογματική αντίληψη, θέλουμε το διάλογο».

«Οι τρεις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθηθούν έαν επιθυμεί και η Εκκλησία»:Υποχρεωτικότητα μαθήματοςΝα μην μειωθούν οι ώρεςΚατεύθυνση προς τον ορθόδοξο πολιτισμόPhoto: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

The post «Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις απ’ το παρελθόν»- Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα- Ιερώνυμου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα