«Λούσου» με χρήμα στο κέντρο της Αθήνας!

12:30 18/8/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις δει κάποια έργα όπου σε κάποιες σκηνές ο πρωταγωνιστής που έχει ληστέψει την τράπεζα ή έχει πετύχει το μεγάλο «κόλπο», ξαπλώνει επάνω σε δεσμίδες με χαρτονομίσματα απολαμβάνοντας τη στιγμή; Εμείς το πάμε ένα επίπεδο παρακάτω και σου λέμε, σκέψου να μπορούσες να λουστείς με χρήμα, όχι σε κάποιο φανταστικό προορισμό, αλλά στο κέντρο της Αθήνας.

Μην παραλογίζεσαι, πρόκειται για μια από τις οπτικοακουστικές εφαρμογές διαδραστικού

χαρακτήρα, στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας, που οι περισσότεροι από εμάς είχαμε ξεχάσει την ύπαρξή του. Εκεί λοιπόν υπό τους ήχους του «Money for nothing» του πασίγνωστου τραγουδιού των Dire Straits, ο επισκέπτης μπορεί να «λουστεί» με χρυσά νομίσματα τα οποία ρέουν ακατάπαυστα, μέσω ενός ειδικού προτζέκτορα.

Μια βόλτα που κάναμε πρόσφατα από το καταπληκτικό κατά γενική ομολογία μουσείο, μας θύμισε πως στο κέντρο της πόλης υπάρχουν ακόμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εκτός από το να βγούμε για ποτό ή για φαγητό. Αν και είναι ένα από τα λιγότερα προβεβλημένα μουσεία της Αθήνας, οι χώροι του και οι εκθέσεις του θα σε καταπλήξουν. Και βέβαια, το «μπάνιο» με τα χρυσά νομίσματα.

Στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας παρουσιάζεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία η νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδος, από τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του πρώτου νεοελληνικού νομισματικού συστήματος το 1828 έως τη δημιουργία της ζώνης του ευρώ, με την ένταξη της Ελλάδος σε αυτή και την εισαγωγή του νέου νομίσματος. Αρχαία , σύγχρονα νομίσματα αλλά και διάφορα άλλα εκθέματα από τη συλλογή της Τράπεζας παρουσιάζουν θα σου μάθουν τη σύγχρονη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδος, που πίστεψέ μας έχει πολύ ενδιαφέρον.

Συνολικά, περισσότερα από 600 νομίσματα και 250 τραπεζογραμμάτια βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και όλων των νομισμάτων από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους το 1928, (Φοίνικας του Καποδίστρια) και όλων τα χαρτονομισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος από την ίδρυσή της το 1927 ως τα ευρώ.

Μπορείς ακόμη να δεις εργαλεία και μηχανές, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία παραγωγής τραπεζογραμματίων και νομισμάτων όπως μακέτες, χαλκογραφικές εκτυπώσεις, εκτυπωτικές πλάκες, προπλάσματα και άλλα ακόμη αντικείμενα, που σχετίζονται με τη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής νομισμάτων και τραπεζογραμματίων.

Το μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο ισόγειο και το υπόγειο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας επί της οδού Αμερικής 3. Οπότε αφού πάρεις μια γενναία δόση ιστορίας και πολιτισμικής κληρονομιάς, μπορείς περήφανος σαν Έλληνας μετά να πας να πιείς τον καφέ σου ή το ποτό σου στο κέντρο για να συνέλθεις.

Photo: pehub.com

The post «Λούσου» με χρήμα στο κέντρο της Αθήνας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα