Λίαμ Άιρλαντ: «Από την ηλικία των 10 μέχρι τα 13, δεχόμουν σεξουαλική κακοποίηση» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση του πρωταγωνιστή της σειράς «Η γη της ελιάς»

16:54 14/6/2022 - Πηγή: iPop

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο πρωταγωνιστής της σειράς «Η Γη της Ελιάς», Λίαμ Άιρλαντ. Μίλησε για πρώτη φορά σε συνέντευξή του για την σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί σε ηλικία 10 – 13 ετών.

Σε συνέντευξή του για την εκπομπή «Πρωινό», ο Λίαμ Άιρλαντ αποκάλυψε ότι πριν ασχοληθεί με την υποκριτική αγαπούσε το μπάσκετ, αλλά απομακρύνθηκε από το άθλημα όταν το συνέδεσε «με έναν άνθρωπο που μου έκανε κακό στη ζωή μου».

Λίαμ Άιρλαντ: Μιλά για πρώτη φορά για την δικαστική του υπόθεση

Ο ηθοποιός να περιέγραψε όλα όσα βίωσε στην συγκεκριμένη ηλικία λέγοντας:

«Από την ηλικία των 10 με 13 πέρασα σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε στη φυλακή και είναι εκεί που πρέπει να είναι. Εγώ, στο δικό μου κομμάτι, δεν είχα πατέρα, και έψαχνα μια πατρική φιγούρα όπου μπορούσα να βρω. Αυτό το «αρσενικό» ξέρω γω.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liam Ireland (@_liamireland)

Και όταν πήγα σε αυτήν την συγκεκριμένη ομάδα, ήταν αυτός ο προπονητής εκεί και τον αγάπησα σαν πατέρα. Δηλαδή ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν. Κι ήμασταν πάρα πολλά παιδιά έτσι. Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος.

Όταν τον πιάσανε, λέγαμε “γιατί κάνουν τόσο κακό σε έναν τόσο καλό άνθρωπο”, ήμασταν τόσο διεστραμμένοι. Εγώ ευχαριστώ τον εαυτό μου, γιατί τουλάχιστον πριν τον πιάσουν, είχα σταματήσει. Συνειδητοποίησα ότι μου αρέσουν μόνο τα κορίτσια, κι είπα, γιατί το κάνω αυτό, ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω, και όχι ότι θέλω να το κάνω».

«Το έχεις ξεπεράσει;», ρώτησε τον ηθοποιό ο δημοσιογράφος.

«100%. Δεν με πονά πια. Η μάνα μου μόλις το έμαθα το χειρίστηκε πάρα πολύ σωστά. Δε με ζόρισε καθόλου. Ήξερε ότι μάλλον θα χρειαστεί να μιλήσω σε κάποιον για αυτό. Με έστειλε να μιλήσω και μετακομίσαμε και ήρθαμε στην Αθήνα», απάντησε ο νεαρός ηθοποιός.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liam Ireland (@_liamireland)

Έπειτα, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς ένιωσε τη στιγμή που έμαθε ότι ο κακοποιητής του συνελήφθη κι εκείνος είπε:

«Ήμουν στην προπόνηση. Απλώς τον περιμέναμε να έρθει στην προπόνηση. Ε δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ήρθανε, μας τα είπανε και μετά πήγαμε και κάναμε καταγγελίες. Ήρθαν τα παιδιά γύρω από το θρανίο μου και με ρωτούσαν “Κι εσένα σε βίαζε;” Για τα παιδιά που το ζούνε τώρα, θα πονέσει. Είναι επιλογή τους να βρουν τη δύναμη, κάποια στιγμή, να δεχτούν αυτό που έγινε και να προχωρήσουν μπροστά».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο άντρας στον οποίο αναφέρεται ο Λίαμ Άιρλαντ κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος δύο παιδιών που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη, δεκατεσσάρων ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη και επτά ανηλίκων ηλικίας 14-18 ετών. Κατηγορήθηκε, επίσης, για κατ’ εξακολούθηση αποπλάνηση, ασέλγεια και κατάχρηση ανηλίκων και καταδικάστηκε σε 401 χρόνια, και μετά τη συγχώνευση σε 220. Αρχικά έμεινε στη φυλακή 8,5 χρόνια, από το 2011 που είχε συλληφθεί. Όταν αποφυλακίστηκε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε αναίρεση της έφεσης και προφυλακίστηκε ξανά. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λίαμ Άιρλαντ: «Από την ηλικία των 10 μέχρι τα 13, δεχόμουν σεξουαλική κακοποίηση» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση του πρωταγωνιστή της σειράς «Η γη της ελιάς» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα