Λατρεμένος ο απαγορευμένος έρωτας!

22:00 31/10/2014 - Πηγή: iPop

Λατρεμένο το απαγορευμένο πάντα και παντού. Διαχρονικά θα μας ελκύει πάντα το παράνομο. Από έναν απαγορευμένο έρωτα μέχρι μία σοκολατίνα που μας κολάζει κατά τη διάρκεια μια δίαιτας του Μαΐου.

Έλα τώρα, “Ελληνάρες” είμαστε. Κυνηγάμε το παράνομο! Αν απαγορεύεται να παρκάρεις κάπου, εσύ εκεί θα πας και θα παρκάρεις. Κι ας είναι απέναντι από την τροχαία. Γιατί; Γιατί απλά μπορείς! Γιατί σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου (αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό) και όχι τις ζωές άλλων 5 που θα δυσκολέψεις.

Όσο για το πρώτο, τον απαγορευμένο έρωτα δηλαδή, η επιστημονική εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι ο έρωτας και ο κίνδυνος είναι δυο πολύ στενά συνδεδεμένα συναισθήματα. Πάντα θα θέλουμε αυτό που δε μπορούμε να έχουμε. Εξάλλου, ο έρωτας όταν συνδέεται με την αίσθηση της ενοχής αποκτά άλλο νόημα. Η ενοχή και οι δυσκολίες που προκύπτουν μέχρι την κατάκτηση του, κάνουν το “έπαθλο” πιο ελκυστικό! Κι όλα αυτά είναι απολύτως λογικά, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι αν δύο άνθρωποι μπορούσαν εύκολα να είναι μαζί, τότε πολύ πιθανόν να μην ήταν.

Όσες περισσότερες απαγορεύσεις υπάρχουν, τόσο περισσότερο οι πεταλούδες στο στομάχι μας πολλαπλασιάζονται και η φλόγα του έρωτα όλο και φουντώνει. Δύο άνθρωποι καλούνται να αντισταθούν στον πειρασμό, να μην είναι μαζί, να αντέξουν να ζουν χωριστά, απλά γιατί «δεν πρέπει», γιατί «απαγορεύεται», σύμφωνα με τους άλλους και την κοινωνία. Γνωρίζει, όμως, ο έρωτας από ταμπέλες;

The post Λατρεμένος ο απαγορευμένος έρωτας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα