Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο: Η ιστορία του λατερνατζή της Ερμού (Video)

10:53 21/5/2020 - Πηγή: iPop

Το κανάλι Up Stories εγκαινιάζει μια νέα ενότητα με ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και με θέμα ιstories βγαλμένες από την ζωή. Στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε την ιστορία του θρυλικού λατερνατζή της Ερμού, Γιώργου Κιζιλή, ο οποίος εδώ και χρόνια αποτελεί σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας.

Μέσα από αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ, η ομάδα προσδοκά να παρουσιάσει στο κοινό ιστορίες καθημερινότητας που εκτυλίσσονται δίπλα μας, όμως δεν τις γνωρίζουμε και τις προσπερνάμε παρασυρμένοι από τους έντονους ρυθμούς της εποχής

μας.

Πρωταγωνιστές των ιστοριών είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και όχι μόνο, αλλα πάντα με πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες να μας εξιστορήσουν.

Η ιστορία του λατερνατζή της Ερμού

Ο Γιώργος Κιλιζής, μουσικός λατέρνας, αφηγείται στους Up Stories την ιστορία του, ενώ θυμάται και τις πρώτες του μέρες στην Ερμού.

Ο θρυλικός λατερνατζής άρχισε να παίζει στα 52 του χρόνια, το 2003. Η λατέρνα ήρθε στα χέρια του απ’ τον πεθερό του, όταν ξέμεινε από δουλειά και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη λατέρνα.

“Ντρεπόμουν πολύ. Ακόμα και τώρα όταν περνάει ένας γνωστός προσπαθώ να μην με δει. Όταν ακούς ότι είναι επαιτεία, κάπου ντρέπεσαι”, ανέφερε για τις πρώτες του μέρες στην Ερμού.

Όσον αφορά τις συναντήσεις που του έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό, ο Γιώργος Κιλιζής αναφέρθηκε στη στιγμή που συνάντησε τον Μακρόν:

Σίγουρα η συνάντηση με τον Μακρόν. Όταν ήρθε να με δει και με τίμησε με τη σύζυγό του

Αυτό τον καιρό, όπως εξομολογήθηκε, είναι μακριά απ’ την λατέρνα λόγω κορονοϊού, αλλά κι ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά εμείς ευχόμαστε να ξαναβγεί σύντομα στον δρόμο και να ομορφύνει το κέντρο της Αθήνας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Λίβα: Η έρημος που μας πνίγει στη ζέστη και τη σκόνη από ψηλά (Video)

Το άρθρο Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο: Η ιστορία του λατερνατζή της Ερμού (Video) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα