Λαρισαίος φοιτητής ανακάλυψε την λύση για τα Fake News του Διαδικτύου!

14:09 21/5/2017 - Πηγή: iPop

Λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής, τις ψευδείς ειδήσεις που καθημερινά γεμίζουν το διαδίκτυο, αναμένεται να δώσει η ανακάλυψη του 20χρονου φοιτητή, Βαλεντίνου Τζέκα.

Ο έλληνας φοιτητής κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα, ο αλγόριθμος του οποίου εντοπίζει άμεσα της τις παραπλανητικές ή ψευδείς ειδήσεις σε όλο το φάσμα του διαδικτύου.

Το FightHoax.com, όπως έχει ονομάσει το πρόγραμμά του, μπορεί

μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να διασταυρώσει αν μια είδηση είναι αληθινή. Αφού σκανάρει το διαδίκτυο και συλλέξει όλες τις πληροφορίες που έχουν γραφτεί σχετικά με το θέμα της είδησης, καταλήγει στο συμπέρασμα αν είναι παραπλανητική ή αληθινή είδηση.

«Πρόκειται για ένα πολυεργαλείο που αναλύει τα κείμενα των ειδήσεων και παρουσιάζει κατά πόσο έγκυρες είναι οι πληροφορίες που παραθέτει. Χρησιμοποιεί τις μηχανές αναζήτησης και εκτελεί μαζικές σαρώσεις σε όλο το διαδίκτυο για να επαληθεύσεις τις ειδήσεις και να τις κατατάξει», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βαλεντίνος Τζέκας.

Ο 20χρονος φοιτητής που φοιτά στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναμένεται να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο για το πρόγραμμά τους σε ειδική ημερίδα με θέμα την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο.

Στόχος του όπως δηλώνει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να μιλήσει σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Χάρβαρντ και να αγοράσει την ανακάλυψή του ένας κολοσσός του διαδικτύου προκειμένου να μην πάει ανεκμετάλλευτο το πρόγραμμά του και

Πηγή:ΑΠΕ/ΜΠΕ

The post Λαρισαίος φοιτητής ανακάλυψε την λύση για τα Fake News του Διαδικτύου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα