Κριθαρότο με ρεβύθια, κουρκουμά και ξύσμα λεμονιού για να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

17:15 15/2/2021 - Πηγή: iPop

Ένα πολύ νόστιμο, υγιεινό με πολλά θρεπτικά στοιχεία πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Το κριθαρότο με ρεβύθια, κουρκουμά και ξύσμα λεμονιού είναι ένα vegan πιάτο που, όμως, θα σε ξετρελάνει ακόμα και αν δεν ακολουθείς μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή.

Ο απρόσμενος συνδυασμός των γεύσεων δημιουργεί μια τέλεια αρμονία σε αυτό το πιάτο που τρώγεται υπέροχα ζεστό τον Χειμώνα!

Τα υλικά:200γρ ρεβύθια250γρ ρύζι για ριζότο ή γλασέ ή κριθαράκι2 κρεμμύδια1κγ
κουρκουμά2 κύβους λαχανικών (χωρίς αλάτι)ΕλαιόλαδοΑλάτι, πιπέρι2 κσ φυτικό βούτυρο

Vegan παστίτσιο που θα το λατρέψεις απ’ την πρώτη μπουκιά!

Πώς θα φτιάξεις το κριθαρότο με ρεβύθια;Βάζουμε για τουλάχιστον 8 με 12 ώρες ρεβύθια στο νερό.Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά με λάδι, κρεμμύδι, 1/2 κγ κουρκουμά, 1 κύβο λαχανικών. Εγώ τα έβρασα για περίπου 1 1/2 ώρα γιατί ήθελα να μαλακώσουν αρκετά και να μείνουν με λίγο νεράκι.Στην συνέχεια ξεκινάω την διαδικασία του ριζότου, ρίχνω την μία κσ βούτυρο, το κρεμμυδάκι τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το 1/2 κγ κουρκουμά το τσιγαρίζουμε και αυτό και ξεκινάμε με τον ζωμό που έχουμε ετοιμάσει με τον κύβο λαχανικών. Χρησιμοποίησα 1 λίτρο βραστό νερό με ένα κύβο διαλυμένο μέσα στο νερό.Άρχισα να ρίχνω μια κουτάλα ζωμό να ανακατεύω και μόλις απορροφούσε τα υγρά του το ρύζι συνέχιζα με την επόμενη.Αυτή η διαδικασία κράτησε σίγουρα δέκα λεπτά, προς το τέλος και, αφού τσεκάρουμε το ριζότο αν έχει αρχίσει να γίνεται, ρίχνουμε τα ρεβύθια που έχουμε βράσει μαζί με τον ζωμό τους που δεν έχουμε αφήσει πολύ, περίπου άλλη μια κουτάλα.Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την τελευταία κουταλιά βούτυρο.Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Τρώγεται ζεστό! Αλάτι, πιπέρι βάζουμε κατά βούληση.

View this post on Instagram

A post shared by Green Foodprint (@greenfoodprint_)

Αν σου άρεσε η συνταγή, ακολούθησε το greenfoodprint_ στο Instagram για να παίρνεις έμπνευση για τις συνταγές σου και να μαθαίνεις μυστικά για τις vegan πρώτες ύλες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κριθαρότο με ρεβύθια, κουρκουμά και ξύσμα λεμονιού για να γλείφεις τα δάχτυλά σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα