Κρίσιμο τετ-α-τετ Τσίπρα- Γιούνκερ. Διαπραγματεύσεις και προσφυγικό στο επίκεντρο των επαφών του Πρωθυπουργού

10:37 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Το μεσημέρι αναχωρεί για τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, έχοντας ως βασικό του στόχο να θέσει τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς και το προσφυγικό στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει στην βελγική πρωτεύουσα.

Η πρώτη κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι το απόγευμα της Τετάρτης και συγκεκριμένα

στις 18:30 με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Φυσικά τους δύο άντρες θα απασχολήσει η πορεία της ελληνικής οικονομίας και των διαπραγματεύσεων.

Όλα αυτά μέσα σ’ ένα κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν οι Θεσμοί στην Αθήνα και με την Κυβέρνηση να αγωνιά για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Η Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της την Τρίτη απέφυγε να ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή του κουαρτέτου και αρκέστηκε στο να πει ότι θα επιστρέψει σύντομα. Πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στην κρίσιμη τριμερή Ελλάδας- Γερμανίας- Τουρκίας με φόντο το προσφυγικό. Σημαντική είναι όμως και η 11μερής μίνι Σύνοδος που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως κατά την χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τουσκ στην Αθήνα, εκφράστηκε η εκτίμηση τους πως το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένωση των δυνάμεων. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν οι δύο άντρες στη συνάντηση τους, αλλά και κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων δεν πρέπει η Ελλάδα να βγει από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες:

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

18.30
Διμερής Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

11.00
Τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας- Τουρκίας
12.00
Συνάντηση με θέμα τη συνεργασία με την Τουρκία (10 Κράτη μέλη, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Τουρκία)
15:45
Διμερής Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον Τσέχο Πρωθυπουργό Bohuslav Sobotka.
16.00
Πρώτη Συνεδρίαση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

10.00
Δεύτερη Συνεδρίαση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

The post Κρίσιμο τετ-α-τετ Τσίπρα- Γιούνκερ. Διαπραγματεύσεις και προσφυγικό στο επίκεντρο των επαφών του Πρωθυπουργού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα