Συνέχεια στους πολύωρους αποκλεισμούς- Δεν υποχωρούν οι αγρότες

07:36 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Δεν υποχωρούν οι αγρότες μέχρι να απαντηθούν τα αιτήματά τους, είναι το βασικό μήνυμα που επικρατεί ανάμεσα στους κύκλους τους, με τα μπλόκα μέρα με τη μέρα να ενισχύονται και οι πολύωροι αποκλεισμοί να προκαλούν κυκλοφοριακό μπλακ άουτ σ΄ολόκληρη τη χώρα.

Τα Τέμπη είναι κλειστά επ’ αόριστον, το ίδιο και η νέα και παλαιά εθνική οδός στο ύψος του Ισθμού, ενώ την Τρίτη έκλεισε και ο κόμβος του Μπράλου και το Κιλελέρ.

Σκληρή είναι και η στάση που αποφάσισαν να κρατήσουν οι αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών. Σε σύσκεψη

που είχαν το βράδυ της Τρίτης, λήφθηκε η απόφαση για πολύωρους αποκλεισμούς στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας- Θεσσαλονίκης, ενώ θα προχωρήσουν και στο αποκλεισμό δύο παραδρόμων.

Και οι αγρότες της Νίκαιας έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προχωρώντας την Τετάρτη σε κατάληψη των εφοριών της Θεσσαλίας, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να προβούν σε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζει τα δικαστήρια.

Αργά το βράδυ της Τρίτης ο Μπράλος άνοιξε, με τους αγρότες να αποσύρουν τα τρακτέρ τους προς αποφυγή πρόκλησης επεισοδίων.

Στις δηλώσεις της την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε σχετικά με τους αγρότες:

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ανταπόκριση ενός μεγάλου μέρους του αγροτικού κόσμου στην πρόσκληση της Κυβέρνησης για ειλικρινή διάλογο. Εκτιμούμε ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνεται στην κυβερνητική πρόσκληση είναι πλέον πλειοψηφικό. Καλούμε και τις υπόλοιπες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να μην παρασύρονται από πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Η Κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα των αγροτών και αμέσως με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον Πρωθυπουργό

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Συνέχεια στους πολύωρους αποκλεισμούς- Δεν υποχωρούν οι αγρότες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα