Κρίσιμα τετ-α-τετ στην Ουάσινγκτον με φόντο το χρέος και την αξιολόγηση

08:01 21/4/2017 - Πηγή: iPop

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου σήμερα, Παρασκευή, και αύριο Σάββατο, καθώς θα έχει μια σειρά από κρίσιμες συναντήσεις με φόντο την δεύτερη αξιολόγηση και το ζήτημα του χρέους, στο πλαίσιο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Ιδιαίτερα σημαντικές κρίνονται οι σημερινές συναντήσεις με την κ. Lagarde και τον κ. Schäuble, καθώς ο Έλληνας Υπουργός θα έχει έτσι τη δυνατότητα να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τις προθέσεις του ΔΝΤ

και του Βερολίνου- των δύο βασικών «παικτών» δηλαδή- για το ζήτημα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Παράλληλα. το ελληνικό οικονομικό επιτελείο θα επιδιώξει με τις επαφές του στην Ουάσινγκτον να βρει σημεία σύγκλισης με τους εταίρους, έτσι ώστε όταν επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, να μην απαιτηθεί πολύς χρόνος για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του Ε. Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον (ώρα ΗΠΑ):

Παρασκευή 21 Απριλίου

09:00, Christine Lagarde, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.09:30, Jeroen Dijsselbloem, πρόεδρος του Eurogroup.13:10, Wolfgang Schäuble, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.13:45, Michel Sapin, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Σάββατο 22 Απριλίου

13.40, Andy Baukol, βοηθός υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.14.30, Pierre Moscovici, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.17.15, Poul Thomsen, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Σε εκτιμήσεις σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές προχώρησε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, λέγοντας πως ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τέλη Μαΐου.

Μιλώντας σε εκδήλωση ενόψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο κ. Moscovici μίλησε για συμφωνία μέχρι το τέλος Μαΐου, σημειώνοντας πως η πολιτική συμφωνία πρέπει να μετατραπεί σε τεχνική.

Πρέπει να μετατρέψουμε το πολιτικό deal σε μια τεχνική συμφωνία. Ελπίζω ότι οι ομάδες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και να έχουμε μια συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαΐου. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα

Και ο κ. Schäuble εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις προβλέψεις του Ταμείου για τα πρωτογενή πλεονάσματα στην Ελλάδα, υποστήριξε πως οι προβλέψεις της Κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία είναι πιο ρεαλιστικές από εκείνες του ΔΝΤ, αφήνοντας για ακόμα μια φορά αιχμές εναντίον του Ταμείου για τις λάθος εκτιμήσεις του στο παρελθόν.

The post Κρίσιμα τετ-α-τετ στην Ουάσινγκτον με φόντο το χρέος και την αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα