Κράτα γερή την καρδιά του σκύλου σου προσέχοντας την διατροφή του

16:38 21/3/2017 - Πηγή: iPop

Ένας υγιής σκύλος, έχει και υγιή καρδιά! Και το αντίστροφο! Φυσικά ο σκύλος σου δεν τρώει μπέικον για πρωινό και πιτόγυρα κάθε βράδυ, όμως, οι καρδιακές παθήσεις εξακολουθούν ν΄αποτελούν κίνδυνο για τον σκύλο σου.

Εάν, λοιπόν, θέλεις να εξασφαλίσεις την υγεία της καρδιάς του σκύλου σου, τότε μάθε αμέσως τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η τροφή του.

Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι

απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς του σκύλου σου γιατί ενισχύει τον μυ. Η διατροφή του πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 25 έως 30% υψηλής ποιότητας, άπαχες πρωτεΐνες όπως το κοτόπουλο και ο σολομός.

Χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Ακριβώς όπως με τους ανθρώπους, το πάρα πολύ αλάτι στη διατροφή δεν είναι καλό για τα σκυλιά, ειδικά για εκείνα τα οποία είναι επιρρεπή σε καρδιακές παθήσεις. Ακόμα και αν το κουτάβι σου δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι, είναι καλύτερο να διατηρήσεις μια διατροφή χαμηλή σε νάτριο, με λιγότερο από 100 mg την ημέρα.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς του σκύλου σου. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν από καρδιακές αρρυθμίες. Σε μία μελέτη σκύλων με καρδιακή νόσο, τα ποσοστά επιβίωσης βελτιώθηκαν σημαντικά μετά από κατανάλωση ωμέγα-3 συμπληρωμάτων. Φυσικά, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θα βρεις στις σαρδέλες και τον σολομό.

The post Κράτα γερή την καρδιά του σκύλου σου προσέχοντας την διατροφή του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα