Μητσοτάκης: Συζητάμε το πόρισμα του αόρατου χεριού και της λογοκλοπής

20:08 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απ’ το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορική ευκαιρία που έχει χάσει, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας

να απαλλαγεί από τις τακτικές του παρελθόντος.

«Αν και νέος αποδειχθήκατε παλιότερος και από παλιούς».

«Στις μέρες σας ο λαϊκισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο», κατηγόρησε ο Κ. Μητσοτάκης την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ο επικεφαλής της ΝΔ πρόσθεσε ότι κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι στην ημερήσια διάταξη», συμπληρώνοντας ότι «εσείς εφαρμόσατε ξανά κομματικές διακρίσεις στο Κράτος».

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπήρχε από τα προηγούμενα χρόνια διαπλοκή στην Ελλάδα, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι δεν την πολέμησε, αλλά έκανε «μυστική συναλλαγή μαζί της».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι για την Κυβέρνηση «η δήθεν πάταξη της διαπλοκής είναι πρόσχημα για τη συγκέντρωση εξουσιών».

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ο επικεφαλής της ΝΔ την χαρακτήρισε ως «χαστούκι νομιμότητας».

Συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Δεν φταίει ο καθρέπτης των ΜΜΕ, το δικό σας είδωλο είναι απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών».

Μιλώντας για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το πόρισμα λέει ότι αποδείχθηκε πως δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα, διερωτήθηκε ποιος κρύβεται πίσω απ’ την offshore της εφημερίδας «Η Αυγή», «η οποία ανήκει στο κόμμα σας».

Μόνο ένας πρόεδρος κόμματος έστειλε επιστολή σε τράπεζα για να παρέμβει σε περίπτωση δανειοδότησης. Εσείς κε Τσίπρα. Το μόνο κόμμα που ευνοήθηκε δύο φορές από διαγραφή χρέους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

«Προϊόν λογοκλοπής μεγάλο μέρος του πορίσματος»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ένα μεγάλο μέρος του πορίσματος είναι προϊόν λογοκλοπής από κείμενο ανηρτημένο σε ελληνική ιστοσελίδα, ενώ πρόσθεσε ότι «Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι με την Εξεταστική. Ο αντιπρόεδρος της Εξεταστικής έκανε λόγο για «αόρατο χέρι» που άλλαζε το πόρισμα».

«Εσείς συντάσσεστε με τον Σόιμπλε»

Ο επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συντάσσεται με τον Β. Σόιμπλε, ενώ υποστηρίζει ότι η ΝΔ παίρνει το μέρος της Γερμανίας, κάνοντας αναφορά στα όσα είπε ο κ. Ξυδάκης για την δραχμή.

Ποιος συντάσσεται με την άποψη του Σόιμπλε; Εσείς που τα μέλη σας λένε για Grexit

Κεφάλαιο δεύτερη αξιολόγηση

Μιλώντας για την δεύτερη αξιολόγηση και την πορεία της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι «ο χρόνος στην κλεψύδρα της χώρας αδειάζει επικίνδυνα», ενώ τόνισε ότι ο Ε. Τσακαλώτος έχει δεσμεύσει την χώρα για πολλά χρόνια σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

«Τα υπερβολικά πρόσθετα μέτρα, που ζητούν οι δανειστές, είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας Τσίπρα. Επαναλαμβάνεται το πρώτο εξάμηνο του 2015 αλλά σε πολύ χειρότερες συνθήκες», ήταν η άποψη που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «Το δίλημμα «Grexit ή 3ο μνημόνιο» πηγαίνετε σήμερα να το κάνετε «Grexit ή 4ο μνημόνιο».

«Σήμερα κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι θα υπάρχει 4ο μνημόνιο, αν η Ελλάδα αναγκαστεί να το ζητήσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι εξασθενεί το τραπεζικό σύστημα, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν προχωράει στον εξορθολογισμού του Κράτους, αλλά καθυστερεί συνεχώς να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο επικεφαλής της ΝΔ προχώρησε στην αναφορά παραμβάσεων που περιλαμβάνονται στην δεύτερη αξιολόγηση και τις οποίες δεν υλοποιεί η Κυβέρνηση λόγω της ιδεολογίας της.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, λέγοντας πως η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει με σχέδιο. «Πρέπει να φύγετε μια ώρα νωρίτερα για να σώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε».

Η Ελλάδα είναι εξασθενημένη μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι είναι δύσκολη η επόμενη μέρα, όμως, «πρέπει να πολεμήσουμε τον φόβο. Επιζητούμε την πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό. Λέμε ξεκάθαρα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι είμαστε έτοιμοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας τον λόγο μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα σημείωσε χαρακτηριστικά:

Πραγματικά δεν περίμενα ότι σ’ αυτή την αίθουσα θα έφθανε η μέρα που εκλεγμένος Πρωθυπουργός θα γινόταν το κούφιο φερέφωνο του κ. Βαξεβάνη

Απαντώντας στα όσα του προέσαψε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο «Κήρυκας των Χανίων» ήταν η μόνη εφημερίδα που ελέγχθηκε.

«Αποκρύψατε το γεγονός ότι για το ζήτημα του Κήρυκα υπήρξε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που λέει ότι δεν διαπιστώθηκε παρέκκλιση», συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ είπε πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι απογοητευμένος για να εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «αποκρύψατε συνειδητά ότι υπάρχουν εξασφαλίσεις οι οποίες υπερκαλύπτουν το ύψος του δανεισμού. Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας τον λόγο για τρίτη φορά μετά τον Πρωθυπουργό, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κουρευτεί δύο φορές, προσθέτοντας ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια φάση προσπάθειας για οικονομική εξυγίανση.

Κάναμε αυτοκριτική και ξεπληρώνουμε σιγά σιγά. Δεν δεχόμαστε από εσάς που είστε το μόνο κόμμα που έχει κάνει δύο φορές κούρεμα στα δάνεια του υποδείξεις για την συνέπεια μας

Επαναφέροντας το ζήτημα του κ. Ψυχάρη, ρώτησε τον Α. Τσίπρα αν ζήτησε την αντικατάσταση του κ. Μητρόπουλου απ’ τον κ. Μουλόπουλο, ενώ εξέφρασε την άποψή του για την έννοια της διαπλοκής:

Διαπλοκή είναι να προσπαθείτε να δώσετε άδεια στον κ. Καλογρίτσα τον οποίο χρηματοδοτούσατε με δάνεια και τώρα τον έχετε εκδότη στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη για να εκπληρώνει συμβόλαια

Τέλος, για τον «Κήρυκα των Χανίων» δήλωσε ότι έχει ξεπληρώσει πάνω από 500.000 ευρώ σε τόκους και το δάνεια είναι απολύτως ασφαλισμένο. «Ούτε ένα ευρώ δεν έχασε η τράπεζα, ούτε και κάποιος Έλληνας φορολογούμενος. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να μας πάτε σε εκλογές για το ζήτημα του Κήρυκα και της Siemens, ας πάμε σε εκλογές».

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Μητσοτάκης: Συζητάμε το πόρισμα του αόρατου χεριού και της λογοκλοπής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα