«Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο για τον τόπο»

20:01 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά απ’ το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το μόνο σχέδιο που μπορεί να αποτρέψει νέο διχασμό ενόψει μιας εθνικής ήττας

είναι το «Σχέδιο Ελλάδα». Η ίδια ζήτησε εκλογές με τον σχηματισμό μιας «Κυβέρνησης ευρείας συνεννόησης με άλλον Πρωθυπουργό».

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν το επιθυμούν και οι πολιτικοί συσχετισμοί που υπάρχουν σήμερα τους το επιτρέπουν. Όμως αυτό θα γίνει, θα το επιβάλλει ο λαός

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την άποψη ότι «όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Η λύση βέβαια δεν βρίσκεται στην παράδοση στις ακραίες απαιτήσεις του Σόιμπλε και την παλινόρθωση της Δεξιάς», απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση που είχε γίνει νωρίτερα απ’ τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για νέα Κυβέρνηση με άλλον Πρωθυπουργό, χωρίς, όμως, να προηγηθούν εκλογές.

Μας γυρίζετε σε ένα επικίνδυνο δίλημμα: Grexit ή μόνιμη λιτότητα. Εσείς κουβαλάτε νερό στο μύλο των πιο ακραίων κύκλων. Τώρα παίζετε και το παιχνίδι του Σόιμπλε κύριε Τσίπρα; Ξεκινήσατε ως δήθεν επαναστάτης και γίνατε υποτακτικός

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την άποψη ότι «η ανάγκη ενός τέταρτου Μνημονίου είναι κάτι περισσότερο από πιθανή, καθώς «το 2017 δεν θα είναι ίδιο με την περίοδο 2010 – 2016, όταν η διεθνής συγκυρία επέτρεψε την στήριξη της χώρας έστω και με δυσμενείς όρους. Η Κυβέρνηση έστω και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχει αφήσει τη χώρα απροστάτευτη και σε ομηρία. Η χώρα έχει την πιο κρίσιμη περίοδο την χειρότερη κυβέρνηση».

Κατά την ίδια, η Ευρώπη τα δύο τελευταία χρόνια άλλαξε προς το χειρότερο. «Οι διεθνείς συσχετισμοί γυρνάνε εναντίον μας. Η τουρκική προκλητικότητα αποθρασύνεται».

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα – και το υπογραμμίζω – που έκανε βαθύ έλεγχο στα οικονομικά του. Στόχος σας είναι να κρατήσετε ζωντανό το μύθο του δήθεν νέου απέναντι στο δήθεν παλιό

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «καθαρή πλαστογραφία», αναφερόμενη στην αναφορά του πορίσματος της Εξεταστικής ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πληρώνει τα δάνειά του και πρόσθεσε:

Ντροπή σας αυτό που κάνατε

Απαντώντας στον Πρωθυπουργό και τις κατηγορίες του για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για ευτελισμός της συζήτησης απ’ τον Α. Τσίπρα, «κάνατε μια συζήτηση σαν να μην έγινε όλη η δουλειά στην Επιτροπή».

Τον κατηγόρησε ότι ετοιμάζεται για μια «συνθηκολογημένη ήττα» και το μόνο που του έχει απομείνει είναι «να στάζετε δηλητήριο».

Η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπήρχε ανάγκη για Μνημόνια αν δεν είχε προηγηθεί το 2004-2009 της ΝΔ.

Ζητάτε την άποψη μας για τα θέματα των Μέσων, από το πρωί ζήτησα δημιουργία Επιτροπής. Σας συνιστώ να μην ανυσηχείτε για τα δικά μας δάνεια, καθώς κάθε μέρα δυναμώνουμε και πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όπως πρέπει στις υποχρεώσεις μας

Photo: ©INTIMEnews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

The post «Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο για τον τόπο» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα