Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα κι η πορεία του ιού στην Ελλάδα

19:41 22/5/2020 - Πηγή: iPop

Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει ακόμα, παρ’ όλο που τα νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο διάστημα είναι μειωμένα. Ποια τα κρούσματα στις 22 Μαΐου; 

Η τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό δεν πραγματοποιήθηκε, όμως τα κρούσματα ανακοινώθηκαν γραπτώς από τον λοιμωξιολόγο κ. Τσιόδρα την Παρασκευή 22 Μαΐου. Έτσι λοιπόν ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα του

κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 19 εκ των οποίων αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων. Πρόκειται για κρούσματα τα οποία διαπιστώθηκαν κατά την ιχνηλάτηση ήδη γνωστών κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.873, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 612 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1446 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 6 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To  89.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 169 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 49 ήταν γυναίκες (29.0%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 147.958 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Πέρα από τα νέα κρούσματα στις 22 Μαΐου, να θυμίσουμε πως από τη Δευτέρα 25 Μαΐου είναι πλέον ελεύθερες οι μετακινήσεις στα νησιά. Βέβαια, οι επιβάτες των πλοίων που θα κάνουν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν από την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού.

Όλοι οι κανόνες για τις μετακινήσεις στα νησιά. 

Επιπλέον, τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγει η εστίαση με τα μέτρα προστασίας που έχουν εκδοθεί απ’ τον ΕΦΕΤ να είναι αυστηρά. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα παραγγέλνουμε σε καφέ και εστιατόρια

Photo: unsplash/Fusion Medical Animation

Το άρθρο Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα κι η πορεία του ιού στην Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα