Κορονοϊός: Σε λίγους μήνες το εμβόλιο στην Ελλάδα | Έρχονται κανόνες για εργασία και σχολεία

12:20 18/8/2020 - Πηγή: iPop

Το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ελλάδα | Έρχονταιδεν είναι μακριά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος προσδιόρισε και την χρονική περίοδο που η Ελλάδα θα λάβει το εμβόλιο. 

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι η χώρα μας θα λάβει συνολικά 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, αλλά τμηματικά. Ουσιαστικά, τέλος Δεκεμβρίου,

Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου θα έρθει πιθανότατα το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ελλάδα σε επτά τμηματικές παραδόσεις.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση,  και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά».

We deliver on our promises.@EU_Commission concluded first agreement on purchase of up to 400 million doses of future @AstraZeneca vaccine against COVID-19.

We’re committed to safeguard the health of Europeans & our global partners #StrongerTogether https://t.co/HvtW9NVAHa pic.twitter.com/4WvXwSgVqf

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) August 14, 2020

Νέο σποτάκι για τον κορονοϊό με τον Στέφανο Τσιτσιπά σε παροτρύνει να κάνεις τη σωστή… αγκαλιά (Video) 

Έρχονται νέα μέτρα και κανόνες

Τις τελευταίες ημέρες ο κορονοϊός στην Ελλάδα βρίσκεται σε έξαρση με τα ημερήσια κρούσματα να είναι συνεχώς αυξημένα. Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει μία σειρά έκτακτων μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού στη χώρα μας και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεργασία, αλλά και το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία, που θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, όπως δήλωσε στο Open.

Μερικά από τα μέτρα που συζητούνται και θα “πέσουν” στο τραπέζι είναι η τηλεργασία, η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, τα στοχευμένα τεστ και τα τοπικά lockdown.

Σχετικά με τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open, διαβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτέμβρη με όλα τα μέτρα προστασίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Μικρή πτώση των κρουσμάτων | Η γεωγραφική τους κατανομή

Photo: Freepik

Το άρθρο Κορονοϊός: Σε λίγους μήνες το εμβόλιο στην Ελλάδα | Έρχονται κανόνες για εργασία και σχολεία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα