Κομισιόν: Αναζήτηση στρατηγικής για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

14:07 19/5/2017 - Πηγή: iPop

Καλωσόρισε η Κομισιόν την επικύρωση του πολυνομοσχεδίου απ’ το ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα τόνισε πως πλέον σειρά έχει η αναζήτηση στρατηγικής για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Annika Braitchart, δήλωσε πως πλέον το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα

του ελληνικού χρέους.

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει την υιοθέτηση από τη Βουλή των Ελλήνων του πακέτου πολιτικής που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Κληθείσα να σχολιάσει την ψηφοφορία στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης, η Annika Braitchart είπε:

Η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα, άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Καλωσορίζουμε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν, όπως συμφωνήθηκε στο πακέτο πολιτικής. Η εγκριθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας

Αναφορικά με τις προσδοκίες της Κομισιόν για το Eurogroup της 22ας Μαΐου, η ίδια παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του Moscovici, δηλαδή πως η Επιτροπή αναμένει την «ευρύτερη δυνατή συμφωνία».

The post Κομισιόν: Αναζήτηση στρατηγικής για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα