Κλειστά σχολεία λόγω Ομπάμα- Τι ισχύει για τη λειτουργία των σχολείων την ημέρα του Πολυτεχνείου;

20:43 14/11/2016 - Πηγή: iPop

Κλειστά θα παραμείνουν ορισμένα σχολεία της Αθήνας την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω της αδυναμίας των μαθητών να μεταβούν εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα τεθούν σε ισχύ ενόψει της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα.

Η απόφαση ελήφθη απ’ τον Δήμο μετά από εισήγηση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας

του υπουργείου Παιδείας.

Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν είναι τα παρακάτω:Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΣΠΑ, στην οδό Σκουφά 43.15ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας , στην οδό Π. Κυριακού 10.15ο Νηπιαγωγείο Αθήνας , στην οδό Π. Κυριακού 10.1ο 12/ θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο), στην οδό Μαρασλή 4.35ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας , στην οδό Κωλέττη 3470ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών , στην οδό Καλλισπέρη 127ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Καλλισπέρη 146ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Αδριανού 106-10874ου Δημοτικό Σχολείο Αθηνών “Βασίλειος Καμπάνης”,στην οδό Αδριανού 106-108Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4»95ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Κωλέττη 3414ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΚΙΩΝΗΣ10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών2ο ΕΠΑΛ Αθηνών5ο Γυμνάσιο Αθηνών46ο Γυμνάσιο Αθηνών46ο ΓΕΛ Αθηνών26ο ΓΕΛ Αθηνών26ο Γυμνάσιο Αθηνών1ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών2ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών 2ο Πειραματικό ΓΕΛ ΑθηνώνΕ.Ε.Ε.Ε. Κωφών και ΒαρηκόωνΓυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α’ ΑθηνώνΤι θα ισχύσει για τη λειτουργία των σχολείων στις 17 Νοεμβρίου;

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και οι σχετικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την ίδια μέρα.

Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων καλούνται να διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων, στο πλαίσιο των οποίων παρακαλούνται όπως
λάβουν υπόψη και αξιοποιήσουν τις μαρτυρίες Αγωνιστών της περιόδου του Πολυτεχνείου.Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Π.Ε., θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των Διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων.Τα εσπερινά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και τα απογευματινά και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

«Ειδικότερα, όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν όσα περιγράφονται στο αρ. 4, παρ.1γ των Π.Δ.200/1998 & 201/1998 (Α΄161), αντίστοιχα.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους».

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 17 Νοεμβρίου;Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κωφών – Βαρηκόων Αθήνας15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών15ο Νηπιαγωγείο ΑθηνώνΔιαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών2ο ΕΠΑΛ Αθηνών5ο Γυμνάσιο Αθηνών46ο Γυμνάσιο Αθηνών

The post Κλειστά σχολεία λόγω Ομπάμα- Τι ισχύει για τη λειτουργία των σχολείων την ημέρα του Πολυτεχνείου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα