Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ομαδικές απολύσεις στο μενού της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς

18:55 14/11/2016 - Πηγή: iPop

Αύριο, Τρίτη, θα γίνει η πρώτη συνάντηση της νέας Υπουργού Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με τους Θεσμούς για τα εργασιακά. Η πρώτη συνάντηση την Τρίτη με τους εκπροσώπους των Θεσμών, ενώ την Τετάρτη οι επαφές θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο των Αρχών, το οποίο έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει ακόμα παραδοθεί στους εκπροσώπους των Θεσμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θέματα, τα οποία θα στηρίξει το Υπουργείο Εργασίας αφορούν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την προστασία του ορίου

των ομαδικών απολύσεων, την μη επαναφορά του λοκ άουτ αλλά και την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων.

Το Υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «η ενδιάμεση έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία «φωτίζει» μία πλευρά της εργασιακής ζούγκλας, που έχουν επιβάλει τα μνημονιακά μέτρα και οι νόμοι των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, η επανάκτηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η ισχύς και η επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, αποτελούν βασικές προτεραιότητες του υπουργείου

Το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει την ανακοίνωσή του υπογραμμίζοντας πως «η μάχη του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, με πλήρη εργασία, πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, συνεχίζεται, έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα».

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ομαδικές απολύσεις στο μενού της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα