Κέρδισε την ευτυχία!

10:05 28/3/2014 - Πηγή: iPop

Ευτυχία: υποκειμενική υπόθεση. Υπάρχουν όμως κάποιοι βασικοί κανόνες , που είναι ίδιοι για όλους. Γιατί μικρά ή μεγάλα λαθάκια που κάνουμε στην καθημερινότητα μας, μας κρατούν δέσμιους και σε …απόσταση από την ευτυχία. Αν λοιπόν σταματήσουμε τις άσχημες συνήθειες θα αποκτήσουμε μία ζωή πολύ πιο εύκολη και ευτυχισμένη! Το ερώτημα είναι: είμαστε έτοιμοι γι αυτή την αλλαγή;

Παραιτήσου από το γεγονός ότι έχεις πάντα δίκιο

Δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι είναι λάθος. Οι περισσότεροι θέλουμε να έχουμε πάντα δίκιο ακόμα και αν υπάρχει το ρίσκο να τελειώσουμε μία σχέση ή

να περάσουμε μία πολύ άσχημη και δύσκολη εμπειρία. Δεν αξίζει. Κάθε φορά που βλέπουμε τον εαυτό μας έτοιμο να λογομαχήσει για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο απλά πρέπει να αναρωτηθούμε αυτό που έλεγε και ο Wayne Dyer «θέλω να έχω δίκιο ή να είμαι ευγενικός;» Τι θα αλλάξει αυτό; Δοκιμάστε το και θα δείτε!

Άσε στην άκρη την ανάγκη σου να ελέγχεις τα πάντα

Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να εγκαταλείψουμε την ανάγκη μας να ελέγχουμε πάντα ό, τι συμβαίνει σε μας και γύρω μας – τις καταστάσεις, τα γεγονότα, τους ανθρώπους, κλπ. Πρέπει να μάθουμε να επιτρέπουμε στους γύρω μας να υπάρχουν στη ζωή μας ακριβώς όπως είναι χωρίς να τους αλλάξουμε και θα δούμε πόσο καλύτερα θα μας κάνει να αισθανόμαστε.

Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους

Αν παραιτηθούμε της ανάγκης να κατηγορούμε όλους τους άλλους για όσα μας συμβαίνουν η ζωή μας θα πάρει άλλη τροπή. Αν σταματήσουμε να δίνουμε δύναμη στους άλλους και αρχίσουμε να παίρνουμε ευθύνες στις ζωές μας όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Σταμάτα να είσαι αμυντική όταν μιλάς για τον εαυτό σου

Αν αναρωτηθείτε πόσοι άνθρωποι πληγώνουν τους εαυτούς τους επειδή είναι αρνητικά φορτισμένοι και πόσο πληγώνονται στην προσπάθεια τους να αμυνθούν ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος, δεν θα χρειαστεί να σας πούμε το γιατί πρέπει να σταματήσετε να αισθάνεστε θύματα.

Σταμάτα να βάζεις όρια στον εαυτό σου

Το να βάζουμε όρια στον ίδιο μας τον εαυτό για το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να καταφέρουμε, τι είναι πιθανό και τι απίθανο απλά μας κρατάει στάσιμους σε μία κατάσταση. Αφήστε τα όρια στην άκρη και ξεκινήστε να ζείτε βλέποντας τη ζωή εκτός πλαισίων!

Σταμάτα να παραπονιέσαι

Αν παραιτηθούμε από την ανάγκη να γκρινιάζουμε για όσα συμβαίνουν γύρω μας θα παρατηρήσουμε πως τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μας επηρεάσει εκτός αν τον αφήσουμε εμείς! Δεν υπάρχουν γεγονότα ή άνθρωποι που μας δημιουργούν άσχημα συναισθήματα, αλλά η ίδια μας η επιλογή για το πώς θα τα αντιμετωπίσουμε όλα όσα συμβαίνουν! Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμούμε την δύναμη της θετικής σκέψης!

Σταμάτα να κριτικάρεις τα πάντα

Αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι θα πρέπει να σταματήσουμε την ανάγκη μας να κριτικάρουμε τα πάντα και τους πάντες. Όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας αλλά κατά βάθος τόσο ίδιοι! Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, να αγαπήσουμε αλλά και να αγαπηθούμε.

Σταμάτα να αντιστέκεσαι στην αλλαγή

Η αλλαγή είναι καλή! Η αλλαγή θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε από το σημείο Α στο σημείο Β. Η αλλαγή θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά και τις ζωές όσων είναι γύρω μας. Γιατί λοιπόν να αφήνουμε το υποσυνείδητο μας να βάλει φρένο σ αυτή την αλλαγή;

Σταμάτα τις δικαιολογίες

Δεν χρειαζόμαστε πλέον τις δικαιολογίες. Πολλές φορές βάζουμε όριο στους εαυτούς μας καθώς κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες. Αντί να βελτιώνουμε τους εαυτούς μας μένουμε κολλημένοι γεμίζοντας ψευδαισθήσεις χρησιμοποιώντας δεκάδες δικαιολογίες- δικαιολογίες που κατά 99.9% ανακριβείς!

Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν

Το ξέρουμε πως είναι πολύ δύσκολο, ειδικά αν το παρελθόν φαντάζει πολύ καλύτερο από το παρόν και το μέλλον δείχνει φοβιστικό. Πρέπει όμως να σκεφτούμε πως το παρόν είναι το μοναδικό που έχουμε και πως το παρελθόν όταν το είχαμε στο παρόν μας, το αγνοούσαμε! Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε να φαντασιωνόμαστε το παρελθόν και να ζήσουμε το παρόν απολαμβάνοντας το! Σε τελική ανάλυση η ζωή είναι ένα ταξίδι και σημασία έχει η διαδρομή και όχι ο προορισμός!

The post Κέρδισε την ευτυχία! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα