Κέικ με βερίκοκα: Ένα άκρως απολαυστικό και δροσιστικό καλοκαιρινό γλύκισμα

16:05 10/7/2022 - Πηγή: iPop

Τα βερίκοκα είναι ένα καλοκαιρινό και πολύ γευστικό φρούτο. Οι τρόποι να τα απολαύσουμε πολλοί και ένας από αυτούς δεν είναι άλλος από ένα αφράτο, λαχταριστό και άκρως καλοκαιρινό κέικ που όλοι θα θέλαμε να γευτούμε. Τώρα λοιπόν που το φρούτο αυτό είναι στα καλύτερά του, ετοίμασε το πιο νόστιμο κέικ βερίκοκο! Υπέροχο στη γεύση του, πανεύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, θα το απολαύσουν όλοι με το καφέ ή το γάλα ή και σαν επιδόρπιο.

Συνταγή
για αφράτο κέικ βερίκοκο: Υλικά2 κιλά φρέσκα βερίκοκα, κομμένα στη μέση και χωρίς τα κουκούτσια1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου200 γρ. ζάχαρη1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας4 αυγά200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 πρέζα αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Να πώς θα φτιάξεις το πιο εύκολο κέικ παγωτού του κόσμου!

Πώς να φτιάξεις αυτό το εύκολο επιδόρπιοΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και αφήνουμε στην άκρη.Χρησιμοποιώντας το μπλέντερ πολτοποιούμε τα μισά βερίκοκα μαζί με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.Τα υπόλοιπα βερίκοκα τα κόβουμε στα τέσσερα και αφήνουμε και αυτά στην άκρη.Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα για περίπου 4-5 λεπτά.Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα βερίκοκα στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Μοιράζουμε τα τεμαχισμένα βερίκοκα ομοιόμορφα από πάνω και ψήνουμε για 55-60 λεπτά στους 180°C.Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Καλή απόλαυση!

Εσύ έχεις δοκιμάσει σοκολατένιο κέικ σε κούπα; Ήρθε η ώρα να ξεδιπλώσεις το μαγειρικό σου ταλέντο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κέικ με βερίκοκα: Ένα άκρως απολαυστικό και δροσιστικό καλοκαιρινό γλύκισμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα