Καθυστερούν λόγω κουαρτέτου οι φορολογικές δηλώσεις- Πότε θα ξεκινήσουν;

08:05 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί φέτος να πίστευαν όλοι πως θα είναι η πρώτη χρονιά που θα ξεκινήσει τόσο νωρίς η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε, άλλαξαν και πάλι τα σχέδια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δυσκολίες που έχουν ανακύψει δεν θα καταστήσουν εφικτή την έναρξη των δηλώσεων πριν από τον Μάρτιο.

Το βασικό εμπόδια που καθυστερεί την διαδικασία είναι ότι πρέπει να ψηφιστούν ορισμένες διατάξεις και κάτι τέτοιο είναι αδύνατο εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο. Εάν δεν γίνει νέο νομοσχέδιο, τότε το πιο πιθανό είναι να περάσουν με

την μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο για το φορολογικό που θα συμφωνηθεί με τους δανειστές, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι αλλαγές για την κλίμακα του φόρου εισοδήματος, τα ενοίκια, τους αγρότες. Κάτι τέτοιο όμως αυτόματα θα σημαίνει πως η έναρξη των δηλώσεων όχι απλά θα ξεκινήσει Μάρτιο, αλλά τέλη Μαρτίου.

Τι πρέπει να λυθεί με νομοσχέδιο:Ο κατά νόμο υπόχρεος στις κοινές δηλώσεις των ομόφυλων ζευγαριών. Μια προτεινόμενη λύση είναι να πηγαίνουν στις ΔΟΥ και να το δηλώνουν.Τι θα γίνεται με την δήλωση οικογενειακών δαπανών του 2015. Αυτό είναι αποτέλεσμα του αλαλούμ με τις αποδείξεις.Απαλλαγή ανέργων και χαμηλοεισοδηματιών ή εργαζομένων περιστασιακά από τα τεκμήρια. Τη συγκεκριμένη διάταξη για να ισχύσει πρέπει να εγκρίνουν οι δανειστές και για φέτος.Αλλαγές στις δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος: από τρεις σε οκτώ δόσεις.

The post Καθυστερούν λόγω κουαρτέτου οι φορολογικές δηλώσεις- Πότε θα ξεκινήσουν; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα