Έφθασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στα Διαβατά- Ραγδαίες οι εξελίξεις στο προσφυγικό (Video)

07:45 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκίνησε η άφιξη των προσφύγων στο hot spot στα Διαβατά, ενώ την ίδια στιγμή οι εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό είναι ραγδαίες.

Σημειώνεται πως λόγω της έλευσης των προσφύγων και των μεταναστών έχει στηθεί μπλόκο της αστυνομίας 200 μέτρα από την είσοδο του κέντρου υποδοχής. Από το μπλόκο περνούν μόνον οι ΜΚΟ που έχουν έρθει για να βοηθήσουν στην εγκατάσταση των προσφύγων.

Μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται πως έχουν φθάσει 15 λεωφορεία

στα Διαβατά. 40 είναι ο συνολικός αριθμός των λεωφορείων που θα φθάσουν.

Στην πλειονότητά τους είναι οι μετανάστες όσους έχουν φθάσει μέχρι στιγμής στο κέντρο υποδοχής.

100 σκηνές και 150 λυόμενα έχουν στηθεί μέσα στο hot spot.

Οι κάτοικοι των Διαβατών, οι οποίοι αντιδρούσαν έντονα τις προηγούμενες ημέρες, ζητούν την σύσταση αστυνομικού τμήματος στην περιοχή και την σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για να επιρριφθούν ευθύνες.

Την ίδια στιγμή, 1.700 ακόμα πρόσφυγες έφθασαν από τα νησιά στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες συνολικά έχουν φθάσει 9.000 άτομα.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο ποιοι και πόσοι θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Ειδομένη και ποιοι θα πάνε στο hot spot του Σχιστού ή άλλα σημεία της Αθήνας.

Το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε η άφιξη πούλμαν στο hot spot του Σχιστού.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για τους Αφγανούς πρόσφυγες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να περάσουν στην ΠΓΔΜ και εστάλησαν εσπευσμένα στην Αθήνα. Ωστόσο, σημειώνεται πως ορισμένοι απ’ αυτούς επιβιβάστηκαν σε ταξί και μετέβησαν στην πλατεία Βικτωρίας για να βρουν τρόπο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Photo: Thanos Floulis / SOOC

The post Έφθασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στα Διαβατά- Ραγδαίες οι εξελίξεις στο προσφυγικό (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα