Κατάληψη από τους εργαζόμενους στα γραφεία του ΕΦΚΑ

08:58 7/2/2017 - Πηγή: iPop

Υπό κατάληψη βρίσκονται την Τρίτη τα κεντρικά γραφεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από τους ίδιους τους εργαζόμενους του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) οι οποίες πραγματοποιούν την κατάληψη εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στην οποία παραθέτουν τους λόγους για τους οποίες αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» στα γραφεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:«Εκφράσαμε επανειλημμένα την πλήρη
αντίθεσή μας σχετικά με τη δημιουργία του «ΕΦΚΑ», η οποία ισοδυναμεί με ουσιαστική κατάργηση του εναπομείναντος θεσμικού πλαισίου κατοχύρωσης και προστασίας του Δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας. Αντιταχθήκαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην αντιασφαλιστική λογική της συρρίκνωσης και στην ταμειακή-δημοσιονομική σκοπιμότητα που αυτή υπηρετεί.Προειδοποιήσαμε με βάση και την εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος για τη σοβαρότητα με την οποία όφειλε η Πολιτική Ηγεσία να αντιμετωπίσει τα οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα πριν εξαγγείλει «πανηγυρικά» την έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα. Δυστυχώς αγνοηθήκαμε προκλητικά ενώ η αντιμετώπιση του όλου εγχειρήματος χαρακτηρίστηκε από τρομερή επιπολαιότητα και προχειρότητα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται καθημερινά μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα (λειτουργία ενιαίου μητρώου, ενιαίου πρωτοκόλλου, κατανομή αρμοδιοτήτων κλπ) που δυνητικά αν δεν υπάρξει επαναπροσδιορισμός των στόχων και καλύτερη προετοιμασία θα οδηγηθούμε σε τραγελαφικές καταστάσεις».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν, πως η σημερινή τους παρέμβαση αφορά στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινά με κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του ΕΦΚΑ (οδός Αγ. Κωνσταντίνου 8) σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στόχο έχει την «άμεση ανάδειξη ενός σοβαρού επιμέρους ζητήματος που αποτελεί κατ’ ουσίαν εμπαιγμό χιλιάδων συμπολιτών μας των οποίων η απονομή της σύνταξης καθυστερεί για μήνες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και την τριετία».

Διάβασε επίσης:

ΕΦΚΑ: Δείτε πόσα καλείστε να πληρώσετε

The post Κατάληψη από τους εργαζόμενους στα γραφεία του ΕΦΚΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα