Κάνε παιδί να δεις καλό και… τη ζωή σου να μεγαλώνει!

09:26 15/3/2017 - Πηγή: iPop

Τα παιδιά είναι ευτυχία και δίνουν νόημα στη ζωή! Αυτό το γνωρίζουμε ήδη. Το να γίνεις γονιός είναι κάτι μοναδικό, το οποίο δεν μπορεί να περιγραφεί για λόγια! Τώρα, όμως, οι επιστήμονες βρήκαν ακόμα ένα καλό στη μακρά λίστα με τα πλεονεκτήματα του να κάνει κάποιος παιδί κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ το ότι η ζωή σου μεγαλώνει!

Όπως πολύ σωστά διάβασες, τα παιδιά θεωρούνται πλέον και με επιστημονική βούλα το «κλειδί» για την μακροζωία, καθώς όσοι είναι γονείς αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο για θάνατο.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Epidemiology & Community

Health, έδειξε ότι η διαφορά στο προσδόκιμο ζωής ανάμεσα σε άτομα τα οποία είναι γονείς και σε άλλα τα οποία δεν είναι, μπορεί να φθάσει ακόμα και τα δύο χρόνια σε μεγαλύτερη ηλικία.

Για τις ανάγκες της μελέτης, παρακολουθήθηκε η διάρκεια ζωής ατόμων που γεννήθηκαν απ’ το 1911 έως το 1925 στη Σουηδία, δηλαδή περί 1,4 εκατομμύρια άτομα συνολικά.

Το συμπέρασμα ήταν πως οι άνδρες και οι γυναίκες με τουλάχιστον ένα παιδί είχαν «χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου» από εκείνους οι οποίοι δεν είχαν κανένα παιδί.

Μάλιστα, στην ηλικία των 60 ετών, η διαφορά στο προσδόκιμο ζωής ήταν δύο έτη για τους άνδρες και 1,5 έτη για τις γυναίκες σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους χωρίς παιδιά.

Μέχρι την ηλικία των 80, οι άνδρες που απέκτησαν τα παιδιά είχαν προσδόκιμο ζωής επτά έτη και οκτώ μήνες, σε σύγκριση με επτά έτη για τους άνδρες χωρίς παιδιά.

Για τις μητέρες, το προσδόκιμο ζωής στα 80 ήταν εννέα έτη και έξι μήνες, ενώ για τις γυναίκες χωρίς παιδιά ήταν οκτώ έτη και 11 μήνες.

Photo: Getty

The post Κάνε παιδί να δεις καλό και… τη ζωή σου να μεγαλώνει! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα