To νέο παγκόσμιο νόμισμα θα λέγεται BitCoin!

14:30 4/4/2014 - Πηγή: iPop

Ο Κώστας ανήκει σε μία μικρή ομάδα νέων, η οποία αποφάσισε να ασχοληθεί με το ΒitCoin. Τον συναντήσαμε και του ζητήσαμε να μας εξηγήσει γιατί τα Bitcoins είναι η πληρωμή του μέλλοντος.

«To πρώτο Bitcoin είναι ένα κρυπτονόμισμα, το οποίο δημιουργήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2009 από τον Satoshi Nakamoto. Φυσικά το όνομα αυτό δεν αντιστοιχεί σε υπαρκτό πρόσωπο, για ευνόητους λόγους. Τα Bitcoins δεν είναι το μόνο κρυπτονόμισμα που υπάρχει. Είναι όμως το πιο ασφαλές και το πιο διάσημο και το πιο παλιό, που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα».

Πώς τα αποκτάς!

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αποκτήσει

κάποιος Bitcoins. Μπορεί είτε να δημιουργήσει, είτε να αγοράσει με συνάλλαγμα είτε, εάν έχει επιχείρηση ή κάποιο είδος υπηρεσίας, να πουλήσει το εμπόρευμα ή την υπηρεσία του με Bitcoins.

Για να δημιουργήσει κάποιος Bitcoins θα πρέπει να βοηθήσει το δίκτυο ώστε να αναγνωρίσει ως έγκυρη μία συναλλαγή. H βοήθεια του αυτή (η οποία κοστίζει μία προγραμματιστική ισχύ) έχει ανταμοιβή 25 BTC (αυτή τη στιγμή). Η ανταμοιβή μειώνεται στο μισό κάθε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τους κανόνες που όρισε ο Satoshi. Η παραπάνω διαδικασία είναι γνωστή ως “Mining”».

Πλήρωσε με BTC ακόμα και στα καταστήματα!

«Εκείνο που μας έκανε να ασχοληθούμε με το κρυπτονόμισμα Bitcoin είναι τα επαναστατικά καλά στοιχεία τα οποία έχει έναντι των κλασικών φυσικών νομισμάτων.

Είναι, σίγουρα, το παγκόσμιο νόμισμα του μέλλοντος. Ήδη στην Αμερική οι περισσότερες εταιρίες αλλά και μεγάλα πολυκαταστήματα τα έχουν εντάξει στους τρόπους πληρωμών τους.

Ένα μεγάλο θετικό του νομίσματος είναι ο τρόπος που καθίστανται έγκυρες οι συναλλαγές καθώς τις επικυρώνουν εργάτες/miners του δικτύου που δεν είναι άλλοι από κοινούς ανθρώπους, συνήθως με προγραμματιστικές ικανότητες. Για να θεωρηθεί μια συναλλαγή έγκυρη πρέπει το 51% του δικτύου να είναι σύμφωνο αυτό».

Tip!

Μάθε περισσότερα στα:

http://www.michaelnielsen.org/ddi/how-the-bitcoin-protocol-actually-works/

The post To νέο παγκόσμιο νόμισμα θα λέγεται BitCoin! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα