Κάνε για το παιδί σου τα Χριστούγεννα πιο ξεχωριστά μέσα από πολύ απλά βήματα

16:47 29/12/2020 - Πηγή: iPop

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των μικρών παιδιών. Η προσμονή του δώρου από τον Άγιο Βασίλη, οι διάφορες λιχουδιές στην κουζίνα φαντάζουν ξεχωριστά στα μάτια ενός μικρού παιδιού. Τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα παιδιά κατακλύζονται με δώρα. Μήπως κάποιες φορές το παρακάνεις με τα δώρα; Φέτος, με απλά βήματα κάνε πιο ξεχωριστά τα Χριστούγεννα

για τα παιδιά ακούγοντας σε κάποιες μικρές, αλλά πολύτιμες συμβουλές.

Μικρές συμβουλές που θα κάνουν τα Χριστούγεννα για τα παιδιά πιο ξεχωριστά και πιο… μαγικά!

Ενθάρρυνε το παιδί σου να μοιραστεί πράγματα

Μπορείς να διαλέξεις μαζί με το παιδί σου παιχνίδια και ρούχα που δεν χρειάζεται για να τα χαρίσετε σε ένα ίδρυμα, σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή στην εκκλησία της γειτονιάς σας. Ο τρόπος αυτός θα ευαισθητοποιήσει το παιδί και του μάθει να μοιράζεται και να προσφέρει.

Παρακίνησε το παιδί σου να φτιάξει δώρα για τους οικείους του

Pixabay

Προφανώς και δεν θα του ζητήσεις να κάνει μια κατασκευή, αλλά κάτι απλό. Μια ζωγραφιά, μια κάρτα, μια μικρή χριστουγεννιάτικη κατασκευή για τη γιαγιά τον παππού. Δώσε στο παιδί να καταλάβει πως η προσπάθεια και ο χρόνος που αφιερώνει για να φτιάξει κάτι για κάποιον είναι πιο σημαντικό από το να πάρει κάτι έτοιμο. Με αυτό τον τρόπο του τονίζεις τη συναισθηματική αξία του δώρου και το παιδί θα μάθει να εκφράζει και να δείχνει τα συναισθήματά του στους ανθρώπους που αγαπά.

Ένα δώρο είναι αρκετό

Pixabay

Γνωρίζω πως το παιδί, όσο μικρό είναι ζητάει όλο και περισσότερα δώρα. Άλλωστε τα Χριστούγεννα, στο μυαλό του, σημαίνουν δώρα! Αγοράζοντας στο παιδί όλα όσα θέλει, και ικανοποιώντας κάθε απαίτησή του, το μόνο που επιτυγχάνεις είναι να γίνεται ακόμη πιο απαιτητικό ξέροντας πως δεν θα του πείτε όχι. Περιορίζοντας του τα δώρα, θα καταλάβει την αξία που έχει το δώρο, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά για όλες τις στιγμές του χρόνου.

Δείτε μαζί μια Χριστουγεννιάτικη ταινία ή μία παράσταση

Πρόσφερε την ευκαιρία στο παιδί να παρακολουθήσει μια χριστουγεννιάτικη ταινία ή θεατρική παράσταση. Αυτό θα του θα του δώσει εικόνες και συναισθήματα που σχετίζονται με τη γιορτινή εποχή και είναι μια ευκαιρία να κάνετε και κάτι εποικοδομητικό μαζί για το οποίο μπορείτε μετά να συζητήσετε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάνε για το παιδί σου τα Χριστούγεννα πιο ξεχωριστά μέσα από πολύ απλά βήματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα