Κοκκινίζουν τα πόδια σου μετά το ξύρισμα; Να τι πρέπει να κάνεις!

20:16 3/9/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως έχεις παρατηρήσει να κοκκινίζουν τα πόδια μετά το ξύρισμα; Ξέρουμε τι φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά. 

Μπορεί το ξύρισμα -ειδικά των ποδιών- να θεωρείται εύκολη υπόθεση, όμως μερικές φορές το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί και τόσο. Για να λέμε την αλήθεια δεν είναι πάντα πετυχημένο έτσι; Ακόμα κι αν ξυρίζεσαι προσεκτικά και αργά, ώστε να μην αφήσεις καμία τρίχα, τα πόδια σου ερεθίζονται μετά το ξύρισμα κι έτσι το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο ωραίο.

Τελικά τα ανδρικά ξυραφάκια είναι καλύτερα από τα γυναικεία; 

Τι να κάνεις αν κοκκινίζουν
τα πόδια μετά το ξύρισμα;

Αν ξυρίζεσαι συχνά, τότε ίσως να ξέρεις τους κανόνες του σωστού ξυρίσματος, όμως πρέπει να προσέχεις ακόμα τα εξής:

Πρόσεχε τη θερμοκρασία του νερού. Όταν ξυρίζεσαι φρόντισε να είσαι χλιαρό, αλλά όχι καυτό.Ξυρίσου στο τέλος του μπάνιο, ώστε οι τρίχες να έχουν μαλακώσει σίγουρα.Άλλαζε συχνά ξυραφάκι.Επένδυσε σ’ ένα καλό ξυραφάκι. Κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά αξίζει.Πρόσεχε τις κινήσεις σου και μην επιμένεις σ’ ένα σημείο.

Freepik

Το να κοκκινίζουν τα πόδια σου μπορεί να μην σου συμβαίνει μόνο μετά το ξύρισμα, αλλά και μετά την αποτρίχωση με κερί. Είναι πολύ πιθανό και σ’ αυτό φυσικά δεν φταίει φυσικά το ξυραφάκι σου. Το δέρμα σου μπορεί να είναι λίγο ευαίσθητο και να ερεθίζεται εύκολα. Οφείλεις σίγουρα να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο με το που ξυριστείς και να καθαρίσεις το δέρμα σου καλά απ’ το κερί. Μπορείς, ακόμα, να ρίξεις κρύο νερό στα πόδια σου, ελαττώνοντας τον ερεθισμό.

Αν πιστεύεις πως το κοκκίνισμα είναι υπερβολικό και δεν ελαττώνεται με τίποτα, συμβουλεύσου και τον δερματολόγο σου, είναι ο ειδικός για να σου λύσει τις απορίες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Γιατί σε πιάνει φαγούρα αφού ξυρίζεις τα πόδια σου;

Photo: Pexels

Το άρθρο Κοκκινίζουν τα πόδια σου μετά το ξύρισμα; Να τι πρέπει να κάνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα